Nöje

Fira Halloween på Gröna Lund 2021

I år gör Gröna Lund revansch och firar Halloween för fulla muggar, efter att förra året blev inställt. Nedan kan du läsa om nyheter i parken och vilka datum som gäller!

Foto: Johan Gramén

Den 15 oktober slår Gröna Lund upp portarna till sitt största Halloweenfirande någonsin! Under 16 dagars tid fylls parken av onda väsen, fem skräckhus och flera olika temaoråden och skräckparader. Idag släpps de efterlängtade biljetterna!

Maxad skrämsel i parken

Den 15 oktober kl. 16.00 slår Gröna Lund upp portarna till sitt fjärde Halloweenfirande. I år har de slagit på stort och maxat skrämseln i parken. Likt tidigare år råder en rysmysig stämning på det Lilla Området som är anpassat till de yngre barnen med karuseller, pumpor, snälla häxor och barnvänlig underhållning. Passerar man över den Spanska Trappan, genom den nya Spindelgången, kommer man till Stora Området som har en mörkare inriktning. Där hittar man de fem skräckhusen ”Sekten”, ”Skeppet” och ”Olustiga Huset”. Utöver attraktioner, spel och matställen kommer besökarna på Stora Området dessutom få ta del av alla läskiga Halloweentematiserade miljöer och möta onda väsen som i år kommer att vara fler och obehagligare än någonsin.

Det finns endast ett begränsat antal platser till varje Halloween-dag, där de flesta dagar är uppdelade på förmiddagspass och eftermiddagspass. Biljetterna släpps den 2 september kl. 09.00.

Läs den fullständiga listan nedan över årets Halloween attraktioner!

Attraktioner 
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna förutom Flygande Mattan. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 32 attraktioner (inkl. alla skräckhus).

Fem skräckhus (rangordnade efter skräcknivå)
Sekten – i ett övergivet hus sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
Skeppet – ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
Olustiga Huset – Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.
House of Even Worse Nightmares – House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.
Zombie Zone – här förvaras infångade zombies, gå in på egen risk… Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Halloween-tematiserade attraktioner
Blå Tåget – med en extra dos läskighet.
O-turen (Kärlekstunneln) – en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.
Petton o Findus Spökhus – Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.
Spindelpigan – Nyckelpigan i Halloweenskrud.
Häxkitteln – Tekopparna har tagits över av en häxa.
Mumieelefanterna – Flygande Elefanterna har mumifierats.

Tematiserade områden
Gravplatsen – framför sektens mörka hus har en ondskefull gravplats vuxit upp.
Spindelgången (nyhet) – för att ta dig från det rysmysiga Lilla Området över till det läskigare Stora Området måste du först passera genom jättespindelns mörka gång.
Godishuset – på Lilla Området bakom Dansbanan hittar du Godishuset, med tematiserad miljö och en fin godisbutik med allt godis man kan önska sig.
Höstmarknaden – på Lilla området återuppstår den rysligt mysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.
Día de Muertos – restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos ”De dödas dag” med färgsprakande dekor och dödskallar.
Kvarteret (nyhet) – i vårt nybyggda område runt berg- och dalbanan Monster och ner mot vattnet förstärker vi tematiseringen med en känsla av en härlig gatufestival som välkomnar dig med stämningsfull belysning, vällagad street food och en och annan knäpp karaktär. 

Parkunderhållning
Skräckparad – på Stora Området går en skräckparad fylld med onda väsen genom området med jämna mellanrum.
LED-artister – artister utrustade med LED-belysta kostymer underhåller i parken när mörket faller.
Rullskridskoartister – artister på rullskridskor i olika kostymer underhåller barnen i parken på Lilla Området.

Pris
Halloweenbiljett vuxen (10+ år) – 
från 365 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus ingår).
Halloweenbiljett barn (3-9 år) – från 295 kr (entré samt fritt tillträde till attraktioner och skräckhus ingår).
I varje Halloweenbiljett ingår även två Jetpass – möjlighet att tidsboka två åk bland 10 utvalda attraktioner och fem skräckhus, där man istället får tillgång till en expresskö på attraktionen.

Alla som har Guldkort får rabatt på Halloweenbiljetterna och betalar endast 295 kr.

Öppettider
Precis som under sommarsäsongen delas de flesta av dagarna i ett förmiddagspass (10.00-15.30) och ett eftermiddagspass (16.30-22.00)

Läs även:

Här är de 18 klassiska skräckfilmerna du kan se på Viaplay under Halloween.

Spökmaränger – perfekt till Halloween.

Foto: Pressbild

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!