Nöje

Flygbolag väger passagerare innan avgång

Ett flygbolag i Nya Zeeland ska börja väga sina passagerare i syfte att öka säkerheten ombord, det skriver ABC News. “Vi väger allt som ska med på flyget”, berättar en anställd.

Foto: Shutterstock

Det statliga flygbolaget Air New Zealand genomför just nu en omfattande undersökning som bland annat innefattar vägning av passagerare på internationella flygresor, det skriver ABC News.

“Vi väger allt”

Enligt ABC News kommer Air New Zealand att be sammanlagt över tio tusen passagerare om lov att väga dem innan avfärd. Undersökningen är “avgörande för en säker och effektiv drift av flygplanet och är ett krav från civila luftfartsmyndigheten”, står det i ett uttalande från flygbolaget.

Alastair James, Air New Zealands specialist för förbättring av lastkontroll, förklarar hur den insamlade datan kommer att användas:

“Vi väger allt som ska med på flygplanet, från lasten till måltiderna ombord, till det incheckade bagaget”, säger han. “För kunder, besättning och kabinväskor använder vi genomsnittlig vikt, som vi får från den här undersökningen.”

Samtidigt påpekar James att ingen kommer tvingas att väga sig innan avfärd:

“Vi vet att det kan vara läskigt att kliva på vågen. Vi vill försäkra våra kunder om att det inte kommer finnas någon synlig skärm. Ingen kan se hur mycket du väger – inte ens vi! Det är helt anonymt”, säger han. “Det är enkelt, det är frivilligt, och genom att väga dig så hjälper du oss att flyga säkert och effektivt, varje gång.”

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!