Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

För dig som älskar Norge – här är våra 6 norska seriefavoriter från ungdomsdrama till thriller

För dig som älskar Norge – här är våra 6 norska seriefavoriter från ungdomsdrama till thriller
6 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/03/1Unge-lovende-.jpg

Unge Lovende

Dramaserien handlar om vännerna Elise, Alex och Nenne. De är tre ambitiösa kvinnor i 20-årsålderns som försöker följa sina drömmar. Serien har likheter med både Girls och Skam.

Om du har tillgång till NRK TV kan du se den på deras Play-sida, annars finns vissa episoder på Youtube.

Foto: NRK

https://metromode.se/files/2017/03/1Elven.jpg

Elven

Serien utspelar sig i Nordnorge och kretsar kring ett olöst mord, som är en del i ett internationellt och politiskt spel. Värt att tillägga är att vi får återse Thomas Hayes (Skam-William), som soldat. Thrillerserien Elven hade premiär nu i mars.

Serien går att se här.

Foto: TV3 Norge/Viaplay

https://metromode.se/files/2017/03/Dumpa.jpg

Dumpa

En serie i kortfilmsformat, där varje avsnitt är mellan en och tio minuter. I episoderna skildras unga människors kärleksbekymmer, som är baserade på sanna historier. Vissa är komiska medan andra är sorgliga.

Serien går att se här.

Foto: NRK

https://metromode.se/files/2017/03/1svt-frikand.jpg

Frikänd

Dramaserien handlar om Aksel som 20 år efter att ha blivit frikänd för mordet på sin ungdomskärlek återvänder till sin norska hemstad. Anledningen är att han ska rädda samhällets viktigaste företag. Här väntar tuffa möten med invånarna, vars känslor och åsikter fick Aksel att lämna staden.

Serien går att se här.

Foto: SVT Play/C More

https://metromode.se/files/2017/03/1bloggerne-utan-filter-svt-play.jpg

Bloggerne #utenfilter

Marna, Sophie Elise, Suzanne och Emelie lever olika liv i olika delar av Norge, men har en sak gemensamt: bloggandet. I serien får vi följa några av Norges största bloggare under tio månader. Vem finns egentligen bakom de glammiga blogginläggen?

Serien går att se här.

Foto: SVT Play

https://metromode.se/files/2017/03/1valkyrien.jpg

Valkyrien

Läkaren Ravn driver en illegal underjordisk klinik under Valkyrieplatsen i centrala Oslo. Här behandlar han kriminella och andra personer som inte kan besöka ett vanligt sjukhus. Samtidigt forskar han för att kunna hitta ett botemedel till sin frus dödliga sjukdom. Genren är drama.

Serien går att se här.

Foto: TV4/C More

Skamhypen har lugnat ned sig lite grann men i och med den populära serien har vi fått upp ögonen för norsk tv-produktion. Här listar vi våra norska seriefavoriter, från ungdomsdrama till thrillerserier. 

17:e maj till ära firar vi grannarnas dag genom att lista sex norska tv-serier som vi inte kan få nog av. Gillar du Skam ska du absolut kolla in den här listan! En av serierna är ett ungdomsdrama i stil med Skam och Girls men det finns också fler genrer representerade, såsom drama, thriller och reality. Kolla in bildspelet för att hitta din nästa favoritserie!

Foto: TV3 Norge & NRK

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!