Nöje

För första gången någonsin – alla presentatörer på SAG awards är kvinnor

Det är galornas tid just nu och årets galor är starkt influerade av #Metoo och #TimesUp. Under Golden Globe bar nästan alla svart och nu tar kvinnorna över Screen Actors Guild Awards.

Foto: REX

Detta år blir SAG awards historisk då det för första gången bara kommer vara kvinnor som är prisutdelare under galan. Tidigare har det alltid varit en kvinna och en man som delade ut priset men efter Harvey Weinstein-avslöjandet och #Metoo bestämde kommittén att de skulle göra någonting. I år kommer prisutdelarna bara vara kvinnor.

– Det började med Women’s March i januari, det har varit kvinnornas år. Det här är en salut till kvinnorna som har varit modiga och talat ut, säger Kathy Connell, exekutiv producent för SAG awards, till The Hollywood Reporter.

I listan över prisutdelarna hittar vi bland annat Dakota Fanning,  Maya Rudolph, Halle Berry och Lupita Nyong’o. Nytt för i år är även att galan kommer ha en konferencier som såklart även är en kvinna – Kristen Bell.

– Hur många gånger har en kvinna gått in i ett rum med övervägande män? Vi tänkte, att kanske för en kväll, skulle det vara mer än hälften-hälften på scen, säger Connell.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!