Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Snart är äntligen tiden inne för att sätta på "All I want for christmas is you" och "

Nöje

För mycket julmusik kan vara dåligt för hälsan – enligt psykologen

Snart är äntligen tiden inne för att sätta på ”All I want for christmas is you” och ”Stilla natt” (och alla de andra härliga jullåtarna)! Men om du vill lyssna på psykologen Linda Blair borde du ta det lite lugnt med julmusiken – det är nämligen inte särskilt hälsosamt för hjärnan och vår koncentrationsförmåga.

julmusik-kan-vara-daligt-for-halsanFoto: David Beale/Unsplash, REX

Alla som känner igen sig i Grinchen kan glädjas åt dessa nyheter: att lyssna på för mycket julmusik kan vara dåligt för din mentala hälsa. Det har visat sig att jullåtar hindrar oss från att fokusera på någonting annat än det som har med julen att göra, säger psykologen Linda Blair till Independent.

De som jobbar i butik där jullåtar spelas om och om igen, måste lära sig att ”tunea ut” för att kunna koncentrera sig, enligt Linda Blair. Hon menar att vi lägger vår energi på att försöka att inte höra det vi hör. Att alla de populära låtarna vi så länge väntat på att få höra stör vår koncentrationsförmåga och gör oss lite ledsna. Det gäller dock att vara positiv – om vi bara är hemma och det vi gör inte kräver full koncentration kan vi lika gärna låta ”Jingle bells” pumpa ut ur högtalarna för att komma i julstämning!

Källa: Elle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind