Nöje

För mycket julmusik kan vara dåligt för hälsan – enligt psykologen

Snart är äntligen tiden inne för att sätta på “All I want for christmas is you” och “Stilla natt” (och alla de andra härliga jullåtarna)! Men om du vill lyssna på psykologen Linda Blair borde du ta det lite lugnt med julmusiken – det är nämligen inte särskilt hälsosamt för hjärnan och vår koncentrationsförmåga.

Foto: David Beale/Unsplash/REX

Alla som känner igen sig i Grinchen kan glädjas åt dessa nyheter: att lyssna på för mycket julmusik kan vara dåligt för din mentala hälsa. Det har visat sig att jullåtar hindrar oss från att fokusera på någonting annat än det som har med julen att göra, säger psykologen Linda Blair till Independent.

De som jobbar i butik där jullåtar spelas om och om igen, måste lära sig att “tunea ut” för att kunna koncentrera sig, enligt Linda Blair. Hon menar att vi lägger vår energi på att försöka att inte höra det vi hör. Att alla de populära låtarna vi så länge väntat på att få höra stör vår koncentrationsförmåga och gör oss lite ledsna. Det gäller dock att vara positiv – om vi bara är hemma och det vi gör inte kräver full koncentration kan vi lika gärna låta “Jingle bells” pumpa ut ur högtalarna för att komma i julstämning!

Foto: David Beale/Unsplash/REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!