Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

4 fördelar med att ha sex under mensen

Trots att mens är något helt naturligt är det fortfarande ett tabubelagt ämne, och många kvinnor undviker att ha sex under mensen, även fast att lusten ofta finns. Alla hjärtans dag står runt knuten och i år uppmanar Intimina alla kvinnor att inte låta mensen vara ett hinder för lust och intimitet.

Foto: Intimina

Närmare hälften av världens befolkning menstruerar, men trots det är mens fortfarande ett tabubelagt ämne och att ha sex under tiden man blöder är långt ifrån en självklarhet hos alla. Mens behöver inte alltid vara på blodigt allvar. Vill du ha sex på alla hjärtans dag trots att du har mens? Ha det!

“Många kvinnor, mig själv inräknad, har någon gång avstått från att ha sex på grund av mens. Ibland för att det känns kladdigt eller ofräscht – orsaker som fått fäste på grund av de förlegade stigman som finns om mens. Mens är inte äckligt eller ofräscht, utan något helt naturligt. Det är helt befängt att en ska behöva göra avkall på sin sexuella lust, som många gånger dessutom kan vara starkare under mensen, bara för att man blöder. Ett steg till att bryta tabun kring mens är att våga lyfta ämnet med sin sexpartner, och då är alla hjärtans dag ett ypperligt tillfälle”, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på Intimina Sverige.

Fyra fördelar med att ha sex under mensen

1. Orgasmerna kan bli mer intensiva 
För en del kan den sexuella lusten förstärkas under menstruationen på grund av ändrade hormonnivåer i kroppen. I samband med detta upplever vissa också en ökad känslighet i slidan och vulvan vilket i sin tur kan innebära starkare och skönare orgasmer.

2. Du hjälper till att bryta stigmat
Sex under mens behöver inte vara vare sig pinsamt eller jobbigt. Lägg en handduk i sängen, ha sex i duschen eller använd en menskopp som är specifikt är utformad för att fungera vid penetrativt sex för att undvika kladd. Genom att ha sex under mensen hjälper du dessutom till att normalisera menssex och bryta ett förlegat stigma.

3. Lindrar mensvärk
Under mensen är det inte ovanligt att få mensvärk eftersom livmodern är en muskel som kan få kramp. Orgasmer gör att livmodern slappnar av vilket i sin tur gör att sex faktiskt kan lindra mensvärk. 

4. Du kan känna dig gladare
Många upplever att mensen påverkar humöret negativt. När man får orgasm utlöses bland annat endorfiner, dopamin och oxytocin som påverkar humöret positivt och sänker våra stressnivåer. 

Ziggy Cup 2 Size A - Intimina KÖP

Ziggy Cup 2 Size A - Intimina

Pris: 449 kronor.

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!