Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Författarens egna svar på om det blir en fortsättning av “Störst av allt”

“Störst av allt” är Netflix första svenska produktion och serien är nu på allas läppar. Har du inte sett den så är det dags! Nu berättar dessutom författaren Malin Persson Giolito i en intervju med Expressen hur det ser ut kring planerna för en uppföljare. 

 Foto: Netflix/TT

Malin Persson Giolito är författaren bakom succéberättelsen “Störst av allt”. Men att hennes bok skulle bli filmatiserad var inte något som var självklart till en början.

– Jag tror att det är en väldigt svår bok att omvandla till rörliga bilder, det finns många fällor man kan gå i. Man kan låta sig förföras av att det finns många bildmässigt häftiga saker att göra eftersom det är sådana lyxiga miljöer och unga, rika och vackra människor. Men boken handlar ju egentligen om något helt annat och jag var rädd att det skulle försvinna helt, säger Malin Persson Giolito till Expressen.

Filmbolaget FLX  var redo att satsa ordentligt på serien och efter starka förslag gick Malin Persson Giolito med på att göra serien. Men hon hade ett krav.

– Historien var tvungen att ta slut, det var ett krav från min sida. Att de inte fick gå in och ändra i slutet och göra någon cliffhanger. Historien skulle berättas som den är i boken, det var väldigt viktig för mig. Att berätta halva boken och sedan göra en säsong två där hon sitter och väntar på domen, det var det inte tal om, säger hon.

Sagt och gjort, den fantastiska serien spelades in och vi är nog många som nu undrar om det kommer en fortsättning.

– Netflix har option på att göra fler säsonger, det var givet att det skulle vara så. Men det är ingenting som är bestämt, säger Malin Persson Giolito och fortsätter:

– För mig är ju Majas historia färdigberättad. Det gör att det kommer att bli en utmaning om det blir en fortsättning.

Källa: Expressen

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!