Nöje

Forskning visar – 4 saker alla lyckliga par gör varje dag

Vad är hemligheten bakom ett lyckat förhållande? Det finns faktiskt flera forskningar på det här ämnet och forskare har kommit fram till att det finns fyra saker alla par i lyckade och långa förhållanden gör.

Foto: Instagram @johanneshuebl/@theflowerbx

Se listan nedan!

1. De delar på sysslorna

1. De delar på sysslorna

Enligt en forskning gjord av Pew Research Center  håller par som delar på disken oftare ihop än de som inte gör det.

En annan studie visade också att de par som delade på sina sysslor hade bättre sex än de par där det bara var en som gjorde allt. Kanske dags att sluta bråka om disken och istället hjälpas åt.

Foto: Pexels

Nästa bild
2. De ändrar sina rutiner

2. De ändrar sina rutiner

Går ni till samma restaurang varje gång ni har dejt? Lagar ni samma mat? Eller har ni en specifik “dejtdag”? Det är lätt hänt att livet blir slentrian.

Lyckliga par bryter oftast sina vanor och hittar på nya saker tillsammans. Det finns forskning som visar att när vi gör nya saker så aktiveras ett belöningssystem i hjärnan som påminner om känslan av att vara förälskad. Kanske dags att boka in något oväntat med din partner.

Foto: Pexels

Nästa bild
3. De har egentid

3. De har egentid

Nycklen till ett lyckat förhållande? Att ni spenderar tid ifrån varandra. Det är i alla fall vad ett forskningsteam vid University of Michigan har kommit fram till.

De undersökte 373 gifta par och kom fram till att den främsta anledningen till att ett par var olyckliga var att de inte hade någon egentid. En spadag med dina bästa vänner låter kanske inte så dumt?

Foto: Pexels

Nästa bild
4. De bråkar

4. De bråkar

Många tror kanske att det bara är olyckliga som bråkar ofta, men så är inte fallet. En studie har kommit fram till att par som regelbundet har små bråk hamnar i färre stora bråk än de par som aldrig småbråkar. Vi tar tillbaka det vi sa först, fortsätt att bråka om disken för er relations skull.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!