Nöje

Forskare: Därför borde du äta choklad till frukost

Detta låter ju för bra för att vara sant, men forskning från Syracuse University visar att choklad kan ge din hjärnaktivitet en riktig boost. Perfekt om du har en viktig dag framför dig.

Foto: Unsplash

Forskningen visade också att choklad har en positiv effekt på ditt minne, har du en tenta eller en viktig presentation framför dig kan det vara en bra idé att äta lite choklad innan. Choklad är också bra mot minnesförlust hos äldre, så bara det är ju en bra anledning till att äta lite mer av den bruna läckerheten.

Men varför äta choklad till frukost? En studie från Wolfson Medical Centre i Israel har kommit fram till att sötsuget minskar och dina carvings avtar om du äter en ordentlig frukost och avslutar med någonting sött, till exempel choklad. Du kan också känna dig gladare och få en bättre dag om du börjar den med lite choklad. Det innehåller nämligen ämnet serotonin som påverkar ditt humör positivt.

Choklad är också perfekt för dig som alltid känner dig trött och seg på morgonen. Teobrominet i chokladen ger dig en energikick.

Dessa nyheter är helt fantastiska för alla oss chokladälskare där ute, men tyvärr handlar det inte om en kladdig chokladkaka till frukost utan en bit 95-procentig mörk choklad. Nästan lika gott.

Källa: Lifehack

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!