Nöje

Forskare: de här 4 vanorna gör dig lyckligare

Lycka är något vi alla strävar efter och som vi alla vill ha i våra liv. Ibland kan det kännas svårt att nå dit. Vi har fått lära oss att “pengar inte kan köpa lycka”, men hur gör ska en göra för att bli lycklig? Det finns faktiskt några vetenskapliga saker du kan göra som direkt får dig att känna dig lyckligare.

Foto: Pexels

Vissa dagar kan det vara svårt att känna sig lycklig och känslan kan till och med kännas väldigt långt borta. Forskare har kommit fram till att det finns fyra saker du kan göra som gör att du känner dig lyckligare. Gör en av dem eller gör alla, det spelar ingen roll.

Gör det du är bäst på så ofta du kan

Gör det du är bäst på så ofta du kan

Det kanske låter enkelt men handen på hjärtat nu. Hur ofta ägnar du verkligen tid åt det du är bra på (ditt jobb räknas inte)? Inc.com skriver att i en studie där testpersoner fick välja en av deras styrkor och använda dem på ett nytt sätt varje  i en vecka blev gladare och mindre deprimerade än vad de var innan.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Uttryck din tacksamhet

Uttryck din tacksamhet

En studie har visat att par som aktivt uttrycker sin tacksamhet när de kommunicerar kommer närmare varandra och känner sig uppskattade. Detsamma gäller med dina kollegor på jobbet. Visar ni er uppskattning för varandra kommer ni må bättre och prestera bättre.

Foto: Pexels

Nästa bild
Planera en resa - även om du inte åker på den

Planera en resa - även om du inte åker på den

Du behöver inte åka på en resa för att bli lycklig. Det räcker faktiskt att planera den. En studie publicerad i Applied Research in Quality of Life visade att du är som lyckligast när du planerar resan eller din semester. När du väl har semester går lyckonivåerna ner till en jämn nivå.

Foto: Pexels

Nästa bild
Hjälp andra så ofta du kan

Hjälp andra så ofta du kan

Att hjälpa någon känns både bra och får dig att bli lyckligare. Inc.com skriver att när du hjälper någon som är i nöd mår du bra av att ha hjälpt personen och samtidigt får du också perspektiv på din egen livssituation.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!