Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskare: “Så får du din helg att kännas längre”

Vi har väl alla, minst en gång (eller snarare tusen gånger), varit med om att helgen swishar förbi och helt plötsligt är det måndag igen? Det händer tyvärr alldeles för ofta. Nu har forskare kommit fram till hur du undviker det och får din helg att kännas dubbelt så lång. De perfekta tipsen inför helgen.

langre-helg-puffFoto: Unsplash

Ser dina helger oftast likadana ut? Du kanske tar en promenad, äter brunch, tittar på serier, städar eller shoppar och ibland allt på samma dag. Innan du hinner räkna till tre så är det måndag igen. Har du också tänkt på att ibland känns det som att du varit ledig i flera veckor, fast det bara har varit en vanlig helg? Det finns ett knep som forskare har kommit fram till som gör att varje helt kan kännas sådär lång och härlig.

Så hur ska du göra? Jo, David Eagleman är författare till boken The Brain: The Story of You och han menar att när du hamnar i samma hjulspår och alltid gör samma sak, känns det som att tiden går fortare. Därför ska du passa på att göra nya saker på helgen. Göra en utflykt till en ny plats, testa en ny restaurang eller ny aktivitet. Då kommer du känna att din helg varit innehållsrik och lång. Perfekt!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!