Nöje

Forskning: Att hoppa fallskärm ger dig samma adrenalinkick som att dejta

Ja, du läste rätt! Brukar du dejta har du troligen någon gång känt dig nervös och haft hjärtklappning. Nu visar en studie att dejting faktiskt kan jämföras med fallskärmshoppning.

dejt-fallskärmshoppningFoto: Holly Mandarich & Vincentiu Solomon / Unsplash

I en studie gjord av University of Wolverhampton tillsammans med äventyrsföretaget Bear Grylls Adventure har personer fått testa olika spännande aktiviteter. Under tiden har de burit en hjärtmonitor för att deras puls ska kunna mätas – och resultatet är häpnadsväckande! Tittar man på medelvärdet av testpersonernas hjärtfrekvenser slog hjärtat nästan i exakt samma takt vid två tillfällen, 106 slag i minuten på en blind-date och 111 slag i minuten vid bodyflight (en form av fallskärmshoppning inomhus).

Samtidigt gjordes en studie där 2000 vuxna britter svarade på frågor. Resultatet visar att mer än hälften av de tillfrågade ansåg att en dejt kan benämnas som en nervkittlande aktivitet. En tredjedel har funderat på att lämna eller inte dyka upp på en dejt på grund av nervositet och hela 45 procent har även tappat bort sig och stammat under samtalet. Men som tur är tycker hela 78 procent av britterna att en dejt som är nervös bara är charmerande och älskvärd. Den brittiska äventyraren Bear Grylls menar att rädslan för det okända gör att hjärtat klappar hårdare oavsett situation.

– Att möta våra rädslor är den enda vägen till att besegra dem, säger han.

Källa: SvD

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!