Nöje

Forskning: Därför kan en hotellvistelse rädda ditt sexliv

Behöver du och din partner krydda till sexlivet – och ert förhållande – en smula? Då är det dags att ta in på hotell, menar forskare. 

Foto: Unsplash

Ett nystädat rum och lyxiga sängkläder känns som en inbjudande miljö för mys i sänghalmen. Nu har forskare dessutom funnit vetenskapliga bevis för att hotellrum boostar sexlivet!

Amy Muise är professor i psykologi vid York University i Kanada där hon studerar dynamiken hos par som är uppfyllda av och nöjda med sitt kärleksliv jämfört med par som önskar att få ut mer av sitt sex. I sin forskning har Muise sett att när vi söker nya äventyr utanför våra dagliga rutiner (vilket vi till exempel gör genom att ta in på ett hotell) så kan vi även bli mer äventyrliga i sängen. Inom psykologin kallas den här teorin för “self-expansion”, vilket handlar om att göra nya, spännande och utmanande saker som breddar ens syn på sin partner och/eller världen, förklarar Muise för Huffington Post. Att befinna sig på ett nytt ställe ökar även kroppens dopamin-nivåer, en kraftfull signalsubstans som styr känslor av välbehag och upphetsning. Ja tack! Dags att boka ett rum?

Källa: Huffington Post

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!