Nöje

Forskning: Här är relationsråden allt för många av oss väljer att ignorera!

Är du i början av ett nytt förhållande och känner att du svävar på moln? Forskning visar att hjärnan faktiskt stänger av de negativa känslorna när vi kommer in i ett nytt förhållande och vi väljer istället att fokusera på helt andra saker. Här är de fem viktigaste relationsråden vi väljer att ignorera när vi befinner oss i förälskelsestadiet.

Foto: Unsplash/Pexels

Enligt forskning gjord av avdelningen för neurovetenskap vid University College London är kärleken blind! För när vi befinner oss i början av ett förhållande orsakas nämligen aktiviteter på olika ställen i den mänskliga hjärnan som säger till oss att ignorera negativa känslor, vilket innebär att vi går in i ett nyförälskelsestadie där vi svävar på moln. När vi är i detta stadie styrs vi helt och hållet av våra känslor och vi ignorerar helt enkelt de fem viktigaste relationsråden – hitta rätt i mörkret och bli påmind om dem nedan!

1. Ta det långsamt

Se till att inte ta för drastiska beslut för tidigt i förhållandet. Vi har en tendens att alltid vänta på nästa stora grej som ska hända och glömmer därför ofta bort att leva i nuet. Forskning visar att människan är snabb med att ta olika beslut eftersom vi är rädda för att förlora känslan av att vara lycklig – och det är så sant som det är sagt, rädsla är motsatsen till kärlek! Därför är det viktigt att varje stort beslut som exempelvis äktenskap, barn eller lägenhetsköp inte sker för fort.

2. Förlora inte dig själv 

När vi blir förälskade har vi lätt att förlora oss själva och istället bli en person som är vår partners ideal. Liksom vi skyndar oss att ta drastiska beslut, är även detta beteende orsakat av rädsla. Vi vill så gärna behålla gnistan och gör därför allt i vår makt för att uppfylla vår partners förväntningar. Men att låtsas vara någon annan har inga positiva konsekvenser! För sann kärlek innebär ju att vi stöttar vår partner i vått och torrt och pushar varandra till att bli den bästa versionen av oss själva.

3. Se till att vara vänner först

När det finns attraktion mellan två personer är det lätt hänt att vi hoppar över en av de viktigaste grunderna för en hållbar relation – vänskapen! För att få relationen att hålla och en relation där du kan utvecklas och bli ditt bästa jag, är det viktigt att ni startar med en bra vänskapsrelation.

4. Egentid

Vi har nog alla den där kompisen som slutar höra av sig så fort han eller hon kommer in i ett nytt förhållande. För det är faktiskt så, att vi helt enkelt glömmer bort att ge oss själva egentid när vi är nyförälskade. För att hålla gnistan vid liv är det viktigt att både du och din partner hittar på saker på egen hand. För som allt här i livet tröttnar vi när vi känner att något inte är spännande längre. Börja med en spännande hobby eller bestäm en dag i veckan då du går ut och äter med dina kompisar – ger dig spännande saker att berätta för din partner när du kommer hem.

5. Var uppmärksam på varningstecken

När vi blir förälskade har vi i regel lätt för att blunda för varningstecken. Vi vill ju så gärna lita på vår partner och tro det bästa om hen, men ibland måste vi helt enkelt ge efter och lyssna på de dåliga vibbarna. Människan har en fantastisk intuition – lita på den!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!