Nöje

Forskning: Långa människor är smartare och tjänar mer pengar

High five om du också råkar tillhöra gruppen av “långstångar” sedan barnsben. Då är du nämligen högst troligt rätt så smart och kanske till och med rätt så tät. I alla fall smartare och tätare än genomsnittet visar forskning!

Foto: Weheartvintage.com

Det är forskare från Princeton University som kommit fram till faktumet att långa människor ofta tjänar mer pengar än sina kortare medmänniskor. Det ska helt enkelt ha att göra med att de är smartare.

Nu är det inte så att du behöver vara närmare två meter för att räknas som lång utan det går bra om du bara är längre än genomsnittet. “Innan skolan hunnit få betydelse, när barnen är så unga som tre år, presterar långa barn väsentligt mycket bättre på kognitiva tester.” Skriver Anne Case och Christina Paxson i sin avhandling.

Längd är genetiskt men kan också till viss del bero på att personen haft en trygg uppväxt i en bra hemmiljö och fått näringsrik mat. Det gör att de kognitiva och sociala förutsättningarna för personlig utveckling har varit bra. Självklart finns det korta, smarta och (snuskigt) rika människor också. Kolla bara på Bill Gates, så än är det inte tid att kasta in handduken även om du inte har längden med dig.


Källa: Huffingtonpost

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!