Nöje

Forskning: Så vet din kropp att du har funnit “den rätta”

Att motsatser attraherar stämmer bra överens med hur våra kroppar reagerar när vi träffar en potentiell partner. Anledningen till att du faller som en fura verkar handla mer om olikheter i era gener än att era personligheter kompletterar varandra så bra. 

notebook_815

Nästa gång din partner tittar på dig med kärleksfull blick och undrar “hur hen lyckades fånga en sån tiopoängare som dig”. Ja då svarar du helt enkelt: “våra olikheter i immunförsvarets human leukocyte antigen-komplex så klart” (Duh!). Det visar nämligen den senaste forskningen.

 

Alla människor har sin unika uppsättning av dessa så kallade HLA-komplex som hjälper immunförsvaret att skilja på kroppens egna celler och cellerna hos oönskade virus och bakterier. Men de verkar också spela en viktig roll när det kommer till attraktion. Forskare studerade attraktionsmönster hos 254 kärlekspar och fann att ökad sexuallust och lusten att vilja fortplanta sig var starkt kopplad till att ha en partner med annorlunda HLA-komplex från en själv. Med andra ord, din genetiska kod bestämmer hur mycket du vill få till det med din partner. Lika barn leker alltså inte alltid bäst!

 

Foto: The Notebook
Källa: Elleuk.com & Nature.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!