Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning visar att personer som svär är mer intelligenta

Alla har vi en (eller flera) personer i vår omgivning som inte lyckas uttala en enda mening utan att klämma in en svordom här och där. I dag är det deras dag! För ny forskning visar nämligen att människor som svär är mer intelligenta och det kommer mer än så… 

svordomar-tecken-pa-intelligens

Alla har vi väl fått höra att människor som svär har ett dåligt ordförråd. Det menar psykologen Kristin L. Jay från Marist College och Timothy B. Jay från Massachusetts College of Liberal Arts att vi kan glömma!

 

Studien som gjordes på över 60 personer med olika bakgrund visade att svordomar är ett tecken på intelligens, språkkänsla och ett välutvecklat ordförråd. Undantaget är dock sexuellt nedsättande svordomar om medmänniskor – speciellt kvinnor! Forskarna kom fram till att det inte var ett tecken på intelligens, utan snarare motsatsen.

 

Så summan av kardemumman är alltså att du inte alls behöver dra ner på svordomarna utan istället fira ditt mått på intelligens.

 

Foto: Wolf of Wallstreet
Källa: Illustrerad Vetenskap

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!