Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Forskning visar: Din elakaste vän kan också vara din bästa

Har du en vän som genom att vara ärlig säger elaka saker som sårar? Men någon som säger det du bör höra (och inte det du själv vill) kan vara din bästa vän!

basta-vannerFoto: Clarisse Meyer / Unsplash 

Vi har alla den där vännen som talar om den tuffa sanningen för dig och är ärlig i alla lägen. Ibland kan du känna att det här är en elak vän men i själva verket kan denna vän vara din bästa och som bara vill dig väl.

En studie som publicerades i Psychological Science  visade att det finns personer som medvetet får sina vänner att må dåligt om de tror att det kommer att löna sig i det långa loppet. Forskningen syftade till att undersöka om personer har tendenser att framkalla negativa känslor hos sina vänner för altruistiska aspekter, det vill säga inte enbart för sin egna vinning. Helt enkelt, din vän kan vara elak mot dig av en enda anledning – för att hjälpa dig.

Forskaren Belén López-Pérez som genomförde studien förklarar: ” Vi har kommit fram till att personer kan vara elaka för att vara snälla, utan att det ska ha någon positiv effekt på en själv. De kan bestämma sig att få någon att må dåligt om de tror att känslan kommer att hjälpa den andra personen.

Det finns ju såklart också de som är elaka för att de njuter av det och dessa bör du hålla dig undan. Men om du märker att någon genom att vara ärlig försöker puscha dig i rätt riktning – är det här någon att hålla extra hårt om.

Källa: Må bra

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!