Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Första internationella adoptionen till ett samkönat par i Sverige

I veckan förmedlade Adoptionscentrum för första gången en internationell adoption till ett svenskt samkönat par.

Foto Mint Images/REX/Shutterstock

I Sverige har samkönade par kunnat adoptera sedan 2003, då partnerskapslagen ändrades och förbudet mot adoption till samkönade par avvecklades. “Det har varit en självklarhet i Sverige att samkönade par är lika goda föräldrar, att det handlar om människornas benägenhet och kvalitet som föräldrar”, säger Åsa Regnér, barnminister och regeringsansvarig för internationella adoptioner.

Inget av Adoptionscentrums samarbetsländer har tidigare tagit emot ansökan om adoption från samkönade par, men nu har Colombia bestämt att det inte längre går att definiera par utifrån kön, vilket innebär att adoption till samkönade par nu är möjligt. “Att det sker har stor betydelse, inte bara i Sverige utan även i Sydamerika-regionen där Colombia är ett land som har stor betydelse för regionen. I de fall som tidigare varit har det funnits en koppling till landet och det här är mig veterligen det första fall där det inte finns en biologisk eller familjär koppling till landet. Och det borde vara ett kvitto på att fler länder som inte har koppling till landet de vill adoptera från kommer få den möjligheten”, säger Åsa Regnér.

Källa QX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!