Nöje

Fotbollslandslaget hyllar powerkvinnor med nya matchtröjan!

Damerna i fotbollslandslaget hyllar powerkvinnor genom att byta ut namnen på matchtröjan mot inspirerande tweets. Med hashtagen #IDittNamn vill spelarna motivera kvinnor att ta plats och kämpa tillsammans. Vilka förebilder!

fotbollslandslaget_815 Foto & Källa: Edelman

Inför Internationella kvinnodagen den 8 mars byter damerna i fotbollslandslaget ut sina namn på matchtröjan. På ryggarna får vi istället ta del av motiverande budskap, som spelarna själva har valt ut. Det finns tweets av powerkvinnor såsom Silvana Imam, Zara Larsson och Gina Dirawi.

Med hashtagen #IDittNamn vill spelarna uppmana alla kvinnor att ta plats, både på och utanför fotbollsplanen. Kampanjen startar i samband med att den nya landslagströjan lanseras under Algarve cup nu i mars.

– Landslagströjan är en viktig och stolt symbol för oss, den påminner oss ständigt om att vi kan vinna vilken match som helst, i vilket mästerskap som helst. Genom #IDittNamn kan vi tillsammans med fler kvinnor visa just det, att allt går bara man vill och om vi gör det tillsammans, säger lagkaptenen Lotta Schelin i ett pressmeddelande.

Hon har valt att byta ut sitt namn på matchtröjan mot en tweet av Gudrun Schyman. Det står “Se aldrig ned på någon om det inte är för att hjälpa henne upp!”.

Fotbollströjorna med inspirerande tweets kommer även finnas att köpa hos Adidas återförsäljare från den 8 mars.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!