Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Från svåra svärföräldrar till pandemiproblem: Så överlever du julen

Från politiska diskussioner till vidbränd mat – julen kan bjuda på en hel del prövningar. Här är din överlevnadsguide till julen 2021.

Julen är inte bara alladinaskar och tindrande barnögon. Den är även oönskade julklappar, knepiga släktingar och, numera, pandemiproblem. Så här klarar du dig igenom julen och alla dess prövningar.

Prövning 1: Svåra svärföräldrar

Rätt ska vara rätt, tänkte du när du lovade att fira jul med din partners familj i år, eftersom ni firade med din familj förra året. Och visst kändes det bra att gå med på denna mogna kompromiss i fjol, men nu när det börjar dra ihop sig börjar du ångra ditt val. Du saknar din egen härliga familj och ser inte alls fram emot att fira med partnerns svärföräldrar, som aldrig riktigt verkat tycka att du är god nog åt deras son/dotter. Lösningen är att fokusera på de positiva aspekterna. Är maten god? Finns det någon i din partners familj som du faktiskt ser fram emot att träffa? Om du inte kan komma på något alls, fokusera på hur glad din partner är över att få fira jul med sin familj.

Prövning 2: Du får en julklapp som du inte gillar

Först och främst, säg alltid tack oavsett hur du känner inför presenten. Försök sedan se situationen från givarens perspektiv. Har din mormor suttit och stickat en halsduk åt dig i flera timmar, men missat att du inte är så förtjust i färgen laxrosa? Då är det bara att tacka, le och ta emot. Det är tanken som räknas! Om din partner däremot har köpt samma tråkiga t-shirt som hen gav dig förra året så kan du kanske – vid ett senare tillfälle – påpeka att du gärna hade velat ha en mer festlig present.

Prövning 3: Covid-19 sätter käppar i hjulet

Pandemin är oturligt nog inte över och det är inte konstigt om familjesammankomsterna inte blir som många hoppats även detta år. Det kan vara svårt att se något positivt med att inte fira jul som om det vore 2019, men försök att se något positivt i situationen. Kanske blir julen mindre stressig nu när du inte behöver laga mat till ett dussin personer? Gör ditt bästa för att fokusera på det du har, istället för det du inte har. Ett präktigt råd som kanske likväl kan ge lite tröst.

Prövning 4: Alla tiders julbråk bryter ut

Från politik till sexualitet – när familjemedlemmar med olika åsikter kommer samman slutar det lätt i diskussioner där ingen vinner. Här gäller det att vara storsint. Fundera på vem du vill vara i familjen – du vill kunna se tillbaka på situationen och känna att du gjorde det som var bäst för alla. Ett tips är att redan på förhand förbereda vad du ska säga när ett känsligt ämne tas upp. “Jag vill inte prata om det” duger gott!

Prövning 5: Julbordet blir inte som planerat

Visst, när köttbullarna bränns vid eller din Janssons frestelse visar sig vara en besvikelse är det lätt att man känner att hela julen är förstörd. Men det är den förstås inte! Även om ditt kulinariska misslyckande känns som världens undergång just nu så kommer du garanterat att kunna skratta åt ditt snedsteg en dag – om den dagen är imorgon eller tio år låter vi vara osagt. Under tiden är det bara att fokusera på det viktiga, som att familjen för en gångs skull är samlad.

Prövning 6: Någon dricker för mycket

Det är lätt att känna sig olustig eller rentav ansvarig för någon annans drickande, men kom ihåg att det faktiskt är upp till var och en att dricka med måtta. Om du själv är denna “någon”, prova att på förhand bestämma dig för hur mycket du ska dricka och berätta detta för familjen så att du har något att förhålla dig till.

Prövning 7: Barnen vill inte gå och lägga sig

Det är årets i särklass bästa dag och barnen har ätit socker sedan gryningen – självklart vill de inte gå och lägga sig! Även om det krävs en julängels tålamod, försök att på ett lugnt och sansat sätt bibehålla regler som att man intar sina måltider vid bordet, inte glömmer sin goda uppfostran, och går och lägger sig i rimlig tid.

Källa: I News

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!