Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Frankrikes vackraste resmål

Som de flesta vet är Frankrike inte bara det vi ser i “Emily in Paris”. Frankrike är ett land fyllt av fantastiska resmål och platser, nedan har vi listat några av våra favoriter!

Foto: Instagram @hello_france & @leblogcashpistache

Det finns mer än en anledning att älska Frankrike! Vinernas land, det vackra språket och underbara franska bakverk. Börjar det värka i resenerverna efter det senaste året? Kom ihåg att hålla koll på vilka regler som gäller inför din resa innan och när du bokar, men med det sagt, dröm dig bort och inspireras av våra favoritplatser i Frankrike!

Paris

Paris

Här finns det stora möjligheter till sightseeing. Eiffeltornet, Moulin Rogue, Notre Dame eller varför inte heja på Mona Lisa inne på Louvren? Och då har vi inte ens nämnt alla mysiga restauranger och hotell i storstaden. Här finns något för alla!

Foto: Instagram @parisfranceofficial

Nästa bild
Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Upplev magnifik och dramatisk natur i den djupa dalen kantad av kalkstenstrappor. Här kan du bland annat rida, paddla kanot och klättra.

Foto: Instagram @luluroncin

Nästa bild
Rocamadour

Rocamadour

Som ett av fransmännens mest besökta resmål är Rocamadour fortfarande nästan helt okänt för svenskar. I den sägenomspunna medeltidsstaden kan du ta del av spännande historia, kultur och utsökt mat!

Foto: Instagram @rocamadour.officiel

Nästa bild
Mont Blanc

Mont Blanc

Med sina alpina dalar och vita glittrande bergstoppar kan du bo i underbara bergsstugor och ta del av den storslagna naturen. Här finns möjlighet till många olika friluftsaktiviteter.

Foto: Instagram @_montblanc_official

Nästa bild
Klipporna i Étretat

Klipporna i Étretat

Längs med Alabasterkusten och kantad av vita stränder hittar du de spektakulära klipporna. Kusten är nästan 120 kilometer lång och påminner om ett konstverk.

Foto: Instagram @hello_france

Nästa bild
Biarritz

Biarritz

På Frankrikes västkust hittar du Europas bästa surfstad. Promenera upp till gamla stan och ta ett glas vin med strandlivet i fokus. Hit åker surfare från hela världen.

Foto: Instagram @_emilie.c_

Nästa bild
Dune du Pilat

Dune du Pilat

Som Europas största sanddyn sträcker den sig 2,7 kilometer över den franska Atlantkusten ca 6 mil från Bordeaux.

Foto: Instagram @mathildetraveling

Nästa bild
Jardin de Marqueyssac

Jardin de Marqueyssac

Slottsträdgården med anor från 1800-talet utgör en labyrint av grönska och är en otrolig samling buxbomsträd och andra växter. Magiskt!

Foto: Instagram @guillaumeej

Nästa bild
Franska rivieran

Franska rivieran

På franska rivieran hittar du allt från pastellfärgade husfasader till röda mattor i Cannes. Fest, glamour och samtidigt pittoreskt! Njut av en härlig uteservering med havet som närmsta granne!

Foto: Instagram @visitcotedazur

Nästa bild
Camargue

Camargue

I Camargue hittar du våtmarker fulla av olika fågelarter. Här finns också medeltida borgar, rustika bistroer och marknader. Och inte minst, hästar och flamingos!

Foto: Instagram @rostovskiy_landscape

Nästa bild
Îles d'Hyères

Îles d'Hyères

Den franska ögruppen ligger utanför Hyéres i sydöst och här kan du njuta av branta kustlinjer, hemliga stränder och vilt växande rosmarin och lavendel.

Foto: Instagram @nicolas_rion

Nästa bild
Colmar

Colmar

Med färgglada korsvikehus är kanalen i Colmar helt klart en upplevelse bland pittoreska städer. Njut av ett glas vin längs vattnet eller underbart mysiga julmarknader på vinterhalvåret.

Foto: Instagram @skyscannerrussia

Nästa bild
Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Klostret är som hämtat ur en Disneyfilm. Upplev kullen som förvandlas till ö när det är tidvatten, ett underbart resmål, helt klart!

Foto: Instagram @planet.geology

Nästa bild
Slottet i Versaille

Slottet i Versaille

Få en liten insyn in Marie Antoinettes liv och besök Slottet i Versailles. Att beskriva slottet som överdådigt vore en underdrift. Ett rejält imponerande exempel på fransk 1600-tals arkitektur.

Foto: Instagram @chateauversailles

Nästa bild
Lavendelfälten i Valensole

Lavendelfälten i Valensole

Det böljade lila landskapet är nästan overkligt vackert. Gör en roadtrip i regionen och stanna till på små bistros längs vägen!

Foto: Instagram @visitingprovance

Nästa bild
Korsika

Korsika

Ön utanför sydöstra Frankrike bjuder på slingrande vägar, naturvyer och kristallklart vatten. Besök klippstaden Bonifacio eller den kritvita sandstranden Plage de Palombaggia!

Foto: Instagram @leblogcashpistache

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!