Nöje

Fredrick Federley talar ut om relationen i ny dokumentär

Nyligen släppte SVT dokumentären “Persona non grata” som följer händelserna och kontroverserna kring modeikonen Gudrun Sjödén. Nu släpps ett nytt avsnitt, denna gång om Fredrick Federley och turerna kring den omtalade relation som fick honom att lämna politiken.

Foto: SVT

Centerpolitikern Fredrick Federley lämnade livet som politiker 2020 då det uppdagades att han hade en relation med en dömd pedofil. Nu släpper SVT en dokumentär som följer Fredricks perspektiv efter händelserna.

Mannen var dömd för grova sexualbrott mot barn

EU-parlamentarikern Fredrick Federley hoppade av sina uppdrag när det uppdagades att han hade en relation med en man som tidigare dömts och avtjänat fängelsestraff för grov våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott mot barn. I SVT:s nya dokumentär “Persona non grata” berättar Fredrick om när han fick veta att mannen han dejtade hade suttit i fängelse. Han berättar att han blev chockad när mannen berättade men att hans enda följdfråga var: “Bara du inte har mördat någon?” När han fick nej på den frågan berättar han i dokumentären att han valde att inte gräva djupare i vad som låg bakom fängelsedomen.

Studerar till präst

Fredrick menar i dokumentären att man även som förtroendevald och offentlig person ska få dejta en person med en dom av detta slag. Samtidigt är han mån om att påpeka att han tycker att brotten är fruktansvärda. “Jag kommer alltid ha svårt att få in i mitt huvud hur en människa som var så fin med mig kunde göra något så vidrigt”, säger han i dokumentären.

Idag studerar Fredrick Federley teologi i Uppsala, och planen är att bli präst. Han har idag en begränsad kontakt med den dömde mannen, men inte längre en kärleksrelation.

Dokumentären finns att se här på SVT Play.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!