Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nutelladröm – 5 enkla recept för att hylla den goda hasselnötskrämen

Kan du inte få nog av den magiska hasselnötskrämen? Vi har samlat fem enkla och himmelska recept som du genast måste testa.

Foto: Unsplash

Från början var nutella tänkt att bara användas som ett pålägg men i dag används den härliga hasselnötskrämen med kakao till massa olika saker. Vissa äter det direkt ur burken, andra bakar med de och vissa äter det tillsammans med bacon. För att hylla nutellan har Metro Mode listat 5 enkla recept som du måste testa.

 

Nutella mousse

Nutella mousse

6 portioner

Ingredienser
Vispgrädde 5 dl
Nutella 2,5 dl

1. Börja med att vispa grädden försiktigt. Grädden får inte bli för hård utan ska hålla sin form men fortfarande vara mjuk. Tänk att den ska vara som raklödder.
2. Lägg Nutella i en skål och ta därefter ungefär hälften av grädden och blanda med Nutellan. Smaka hela tiden av så att du får den smaken du vill ha. Därefter har du i resten av grädden och blandar allting till en jämn smet.
3. Moussen kommer att vara väldigt mjuk, så häll upp den i skålar eller glas, beroende på hur du vill servera den och ställ därefter in den i kylen. Där ska den stå i minst två timmar.
4. Toppa gärna moussen med nötter, hallon eller blåbär så blir den extra fin och god.

Nästa bild
Nutella fyllda fattiga riddare

Nutella fyllda fattiga riddare

4 portioner
Ingredienser
Nutella
8 brödskivor (valfritt bröd)
6 ägg
3 matskedar smör
½ dl mjölk

1. Vispa ihop mjölk och ägg.
2. Bre Nutella på två brödskivor och lägg ihop dem.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna.
4. Doppa mackan i mjölk- och äggblandningen, så att den blir blöt. Lägg den därefter i stekpannan och stek sakta båda sidorna av mackan.

Servera därefter med vispad grädde och bär.

Nästa bild
Nutella-pizza

Nutella-pizza

6 portioner
Ingredienser
1 pizza deg (köpt eller hemmagjord)
2 teskedar smält smör
½ dl Nutella
1 dl chokladknappar
2 matskedar vita chokladknappar
2 matskedar hackade hasselnötter

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg ut bakplåtspapper på en plåt och rulla ut degen på pappret.
3. Pensla ut smöret över degen och ställ därefter in den i ugnen i cirka 20 minuter tills degen blir krispig och gyllenbrun.
4. Direkt efter att du tagit ut degen så håller du på nutellan och sprider ut chokladknapparna.
5. Stoppa därefter in den i ugnen igen tills chokladen har smält, ungefär en minut.
6. När du tagit ut den toppa med krossade hasselnötter och sen är det bara och servera.

Nästa bild
Nutella kakor på 4 ingredienser

Nutella kakor på 4 ingredienser

Ingredienser
2,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 dl Nutella
2 ägg

1. Sätt på ugnen på 180 grader.
2.Mixa alla ingredienser. Eftersom Nutellan är så pass tjock kommer det ta en stund att mixa, dubbelkolla gärna så att allting har blandats ordentligt innan du går vidare.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla ihop små bollar av degen som sedan placeras på pappret.
4. Ställ därefter in dem i ugnen i cirka 10 minuter. Efter att du tagit ut dem och låt dem svalna en stund innan du serverar.

Nästa bild
Nutellabrownie

Nutellabrownie

Ingredienser:
3 dl Nutella
2 ägg
1 ¼ dl mjöl

1. Värm upp ugnen till 180 grader.
2. Smörj en form (ca 20X20 cm i diameter).
3. Mixa ihop alla ingredienser i en stor skål med hjälp av en träslev. Häll därefter i smeten i formen.
4. Ställ in formen i ugnen för cirka 15 minuter. För att se om kakan är klar kan du testa att sticka en tandpetare eller potatissticka i kakan. Om stickan är ren betyder det att kakan är klar.

Låt kakan vila en stund innan du serverar.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!