Nöje

Så frostar du av bilrutorna snabbt

Att skrapa bort is från bilrutorna är det sista vi behöver när det är bråttom – men som tur är finns det smarta knep som gör att du kan bli av med isen snabbt.

Foto: Unsplash

Kan en plastpåse fylld med varmt vatten vara svaret på hur man snabbt frostar av en bilruta? Det menar skaparen bakom TikTok-kontot Simple Life of Sunshine, som tipsar om detta i en video som har hela 1,4 miljoner visningar.

Har fått blandade reaktioner på TikTok

“Ett knep som jag lärde mig på TikTok och visade för min dotter den här veckan”, står det i klippet som visar en kvinna som fyller en plastpåse med varmt vatten och sedan sveper den över en frostig vindruta, vilken genast blir fri från is.

I kommentarsfältet är dock reaktionerna på tricket blandade – flera personer menar att det kan leda till skador på vindrutan:

“Att hälla hett vatten på en väldigt kall vindruta kan få den att spricka”, varnar en person.

“Använd varmt vatten, inte kokhett, för att undvika att vindrutan spricker”, skriver en annan.

En annan användare menar att de har ett bättre knep:

“Blanda helt enkelt ut Isopropylalkohol i en sprayflaska”, tipsar hen. “Det rengör och avfrostar omedelbart. Du kan också doppa bilnycklarna i det om låset fryser igen.”

Spana in videon här nedan!

@simplelifeofsunshine My daughter was amazed. #lifehack #frostedwindshield #windshield #defrost #newdriver #carhack ♬ original sound – Simple Life of Sunshine

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!