Nöje

Funderar du på att göra slut? Här är 6 frågor som du borde ställa till dig själv och din partner!

Att ta steget att göra slut med sin partner är ofta något man funderar på länge. Men hur vet man att det är det rätta beslutet i längden? Här är sex enkla frågor du borde ställa till dig själv och din partner – som troligen kommer göra valet mycket enklare. 

göraslut-breakupFoto: Brooke Cagle / Unsplash

1. Är vi gladare tillsammans eller när vi är på annat håll?

Känner du dig gladare när du inte spenderar tid med din partner? Då kan det vara en tydlig signal på att du inte trivs i din partners sällskap. Kanske är det värt att fundera på att göra slut?

2. När vi bråkar, bråkar vi alltid om samma saker?

Bråkar ni bara om småsaker eller alltid samma saker? Går problemen att lösa och är ni båda villiga att försöka förbättra det? Fundera på hur mycket tid och energi ni lägger på att bråka.

3. Har vi gjort allt för att förhållandet ska fungera så bra som möjligt?

Tänk över om ni båda har försökt förändra och förbättra situationen i ert förhållande. Ibland kan man lura sig själv till att tro att man har försökt lösa det, men att det faktiskt handlar om att man egentligen inte vill försöka. Fråga er själva om ni fortfarande vill vara tillsammans.

4. Vågar vi inte göra slut för att vi är rädda att känna oss ensamma?

Många kärleksrelationer har börjat med hejdundrande kärlek och fjärilar i magen. Men efter några år i förhållandet har man börjat vänja sig att leva med sin partner trots att man kanske inte är lika kär. Kanske känns det läskigt att vara ensam? Men kom ihåg – att vara kvar i en relation som inte är bra är både taskigt mot dig själv och din partner!

5. Vad väger mest, det dåliga eller det bra?

När du tänker på ditt förhållande, är det de positiva eller negativa stunderna som väger upp? Känner du att de dåliga stunderna tar alldeles för mycket energi är det troligen inte värt det.

6. Är vi fortfarande kära i varandra eller bara ihop “för att”?

Frågan som många håller inom sig och inte vågar ställa, men som man till slut måste ta upp med sin partner. Är ni bara ihop bara “för att” eller finns det fortfarande någon kärlek kvar?

Källa: Veckorevyn

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!