Nöje

Fyra av tio svenskar hittar kärleken på semestern

Alla hjärtans dag ligger framför oss och många planerar kanske att göra något speciellt med sin bättre hälft. Men hur romantiska är egentligen svenskarna när de är iväg på semester? Apollo har undersökt hur svenskarnas kärleksliv ser ut, något som visar att svenskarna både träffar kärleken under semestern, och har mer sex.

Flört, kortare romans eller förhållande. Svenskarna verkar inte ha några problem med chans till romans under semestern. Hela 39 procent uppger nämligen att de har träffat kärleken under semesterresan. 24 procent i åldersgruppen 56-65 år uppger att de har träffat kärleken på semestern en gång, samtidigt som 13 procent av 26-35 åringarna uppger att det har skett flera gånger.

Platsen med störst chans att träffa kärleken på uppger svenskarna vara i hotellbaren eller på stan. Bland männen är det hotellbaren som bjuder på mest kärlek, samtidigt som kvinnorna menar att det är på stan de har träffat sin flört. Även stranden verkar, enligt svenskarna, vara en populär plats för att träffa sin nästa fling.

Mer sex under semestern

Att kärleken sprirar under semestern är svenskarna eniga om. Hela fyra av tio svenskar menar att de har mer sex med sin partner under semestern. Vanligast är det i åldersgruppen 26-35 år. Där svarar en majoritet, hela 51 procent, att de har mer sex under semestern än hemma.

Undersökningen visar även att danskarna är mer sexuellt aktiva än de tillfrågade i våra nordiska grannländer. På frågan ”har du och din partner mer sex på semestern än hemma” svarade endast 5 procent av danskarna att de inte är sexuellt aktiva. I Sverige och Norge anger 16 procent samma svar och i Finland är det 14 procent av de tillfrågade som inte är sexuellt aktiva.

Topplista: Här hittar du kärleken på semestern enligt svenskarna

1. Hotellbaren/ på stan

2. På stranden

3. På restaurangen

4. Vid poolen

5. På dejtingappen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!