Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Game of Thrones-skaparnas nya serie får internet att rasa

Skaparna av succéserien Game of Thrones kommer nu med en ny serie – men handlingen har fått fans och kritiker att rasa. 

Foto Michael Buckner/Variety/REX/Shutterstock

Den enorma fantastysuccén Game of Thrones är inne på sin näst sista säsong – men skaparna bakom serien, David Benioff och D.B. Weiss har redan ett nytt projekt på gång. Den nya serien heter Confederate och har redan beställts av HBO meddelade de i onsdags. En tänkbar spontan reaktion vore kanske: ”Måste se, så klart! Med de här succéskaparna kan det ju inte bli annat än bra!”. Men seriens ämne har istället mötts med stark kritik.

Serien kommer att handla om en alternativ verklighet i USA, där den amerikanska södern frigjort sig från nordstaterna och skapat en egen stat. i Den nya staten är slaveriet fortsatt lagligt och normaliserat. Ett nytt inbördeskrig står runt hörnet och tittarna kommer att få följa människorna på båda sidor om konflikten.

I sociala medier anklagas serien för hamna i samma fälla som Game of Thrones. Den kritik som riktats mot seriens hantering av kvinnliga karaktärer, våldtäkt och övergrepp riskerar enligt många att den här gången handla om hur man skildrar rasism och förtryck i ett slavsamhälle.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!