Nöje

Gift er eller förnya löftena på Skansens Drop in-bröllop i sommar

Gift er eller förnya löftena på Skansens Drop in-bröllop. Den 10 juni är det dags, och allt brudparet behöver göra är att ta med legitimation och hindersprövning. Vigselförrättare, vittnen, brudbuketter och Sveriges Radios Symfoniorkester finns redan på plats.

Foto: Skansen/Sara Kollberg

Sedan 2010 har Skansen arrangerat drop in-bröllop den andra helgen i juni. Under dessa år har 3 949 par gift sig i den grönskande parken denna dag. Lördag den 10 juni är det dags för 2023 års drop in-bröllop. Det blir en dag för alla med längtan att gifta sig på en vacker och minnesvärd plats, utan att det behöver kosta särskilt mycket vare sig i tid eller pengar. 

Foto: Skansen/Sara Kollberg

Vid vigselområdet finns allt för att göra dagen precis som brudparet önskar. Alla par har tillgång till make up-artister, hår- och nagelstylister, livemusik, bindning av björklövskrans, och lekaktiviteter för medföljande barn. I ombytestältet går det att få hjälp med ombyte till bröllopsklänning eller annan klädsel samt enklare sömnad som att sy i en knapp eller laga en söm. Utöver detta finns möjlighet att köpa färdiga bröllopsbuketter, eller komponera en egen, fotas av bröllopsfotograf och göra en kort bröllopsresa med häst och lövad vagn eller det klassiska Skansentåget.  Själva vigselområdet är utomhus på grönskande Tingsvallen där både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare finns på plats, tillsammans med vittnen.

Foto: Skansen/Sara Kollberg

Praktisk information om Drop in-bröllop på Skansen

Pris: 1500 kr/par 
Tid: Bröllopsentrén är öppen kl 10–15 och vigslarna pågår till dess att alla är gifta.
Språk: Borgerlig vigsel kan genomföras på svenska, engelska, franska, tyska, spanska, persiska och grekiska. Kyrklig vigsel kan genomföras på svenska och engelska. 

För att gifta er under Drop in-bröllop på Skansen behöver ni ta med er: 

  • Giltig legitimation 
  • Giltig hindersprövning (2 papper, hindersprövning och vigselintyg) 
  • Partnerskapsintyg vid registrerat partnerskap 
  • Vid kyrklig vigsel behövs ett medlemsbevis som intygar att en av parterna är medlem i Svenska kyrkan.

Foto: Skansen/Sara Kollberg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!