Nöje

Gift vid första ögonkastet 2022 – Så gick det för deltagarna

“Gift vid första ögonkastet” 2022 har nu nått sitt slut och vi vet vilka som valde varandra – och vilka som valde att gå skilda vägar. Men hur ser deltagarna på programmet idag?

Foto: SVT

Det har nu gått tio månader sedan deltagarna i “Gift vid första ögonkastet” 2022 tog beslutet att separera eller fortsätta vara gifta. I ett eftersnack med Helle Schunnesson på SVT Play berättar deltagarna om sina erfarenheter av programmet och hur deras liv ser ut idag.

Martin och Jonas

Martin, 35 från Stockholm parades ihop med Jonas – en matchning som han tycker var logisk, även om han och Jonas valde att gå skilda vägar.

“Jag förstår matchningen till 100 procent. Jag har alltid trott att jag behöver någon som tar ner mig på jorden, men jag har insett att det inte är det jag behöver. Jag behöver någon som bygger upp mig.”

Jonas, 30, från Linköping, berättar att hans liv ser väldigt annorlunda ut idag: han har ett nytt jobb, har flyttat till en ny stad, och har dessutom blivit sambo med sin nuvarande partner som han träffade kort efter inspelningen av programmet.

Han säger att “Gift vid första ögonkastet” är en erfarenhet som han “alltid kommer bära med sig”.

Hans och Bodil

Hans, 45, från Stockholm matchades ihop med Bodil och blev därmed ena halvan av det som Schunnesson kallar för “hela Sveriges favoritpar” – tills relationen oväntat tog slut.

“De första dagarna hände det så mycket saker. Allt var nytt, vi hade så mycket gemensamt, det var jättekul. Och sen blev det kämpigt”, säger Hans. “Hon är en bra människa, vi är bara väldigt olika.”

Bodil, 41, från Hölö, berättar i eftersnacket att hon gärna hade gjort klart experimentet.

“Även om vi kanske inte hittade varandra till 100 procent så hade jag gärna kört klart hela tiden ut. Jag blev förvånad”, säger hon om Hans beslut.

Bodil berättar att hon har fått många meddelanden sedan programmet sändes, både från bekanta och folk som hon inte känner:

“Alla är så himla fina, på alla sätt. Jag vill verkligen tacka alla som tittar.”

Jonas och Louise

Louise, 31, från Bromma parades ihop med Jonas. De var det enda paret som valde att hålla ihop i slutet av säsongen – men på eftersnacket visar det sig att även de har gått skilda vägar.

“Vi hade en jättefin sommar och ett jättefint halvår tillsammans, tills Jonas tryckte på den berömda escape-knappen. Det slutade med att vi skilde oss”, berättar Louise. “Nu under våren försökte vi ge relationen en chans till men tyvärr upprepade sig samma mönster igen så jag är nybliven singel.”

Louise berättar att hon trots allt är stolt över att hon vågade ge kärleken en chans:

“Jag är inte stängd för kärleken. Jag har fått känna hur härligt det kan vara så jag längtar efter att bli kär igen.”

Jonas, 32, från Stockholm, säger att det är “sorgligt” att relationen inte fungerade:

“Jag och Louise gav det en chans både en och två gånger. Det är jag stolt över att vi gjorde. Självklart ville ju ingen att det skulle sluta såhär.

Axel och Märtha

Märtha, 33, från Stockholm, matchades med Axel. Hon berättar att hon har sett och hört en del negativa saker om sig själv sedan sitt deltagande:

“Jag har hört att jag har mobbat Axel svårt och att jag har betett mig riktigt illa. Att det har varit skandal hur jag har betett mig i det här programmet.”

Axel, 28, från Stockholm, håller inte med om den typen av åsikter:

“Jag tycker inte att hon har varit elak mot mig. Det blir konstigt när man ser en sån liten del av den vardag vi hade tillsammans. Det är så mycket som händer som spelas in men som inte kommer med i programmet.

Idag verkar det som att Axel och Märtha står på god fot med varandra. Enligt Märtha har hon och Axel setts efter inspelningarna och “haft kul och skrattat åt mycket av det här tillsammans”.

Axel berättar även att han har fått en hel DM:s från beundrare efter att programmet sänts: “Men jag har inte riktigt svarat någon än. Jag har varit lite avvaktande”, säger han.

Märtha, å sin sida, tar med sig flera lärdomar från programmet: “Låt hellre en situation vara obekväm än att göra våld på dig själv. Att ställa upp på saker för att det ska se bra ut eller för att någon inte ska tycka att man är konstig – det går bort. Då står jag hellre ut med dålig stämning alla dagar i veckan.”

Källa: SVT Play

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!