Nöje

“Gift vid första ögonkastet” firar 10 år – så lever paren idag

För tio år sedan hade den svenska upplagan av Gift vid första ögonkastet premiär, och idag är det flera av paren som fortfarande är tillsammans. Vi tar en titt på paren som fann varandra i experimentet!

Foto: SVT

I Gift vid första ögonkastet – Den stora återträffen möts deltagare från olika säsonger av SVT:s succéprogram för att fira dess 10-årsjubileum – samt fira ett par som valt att förnya sina äktenskapslöften. Här hittar du deltagarna som håller ihop än idag!

Foto: SVT

Anton och Sofia, säsong 7

Anton Pehrson och Sofia Lindhe – även kända som “tacoparet” på grund av sin kärlek till tacos – är det par som förnyar sina äktenskapslöften i återträffen.

De äkta makarna, som tidigare har levt “vanlife” i Norge och södra Europa, bor idag i Lövsta utanför Duved och har dottern Liv ihop.

“Han är ju mitt liv”, säger Sofia i återföreningen. “Jag älskar honom jättemycket.”

Foto: Instagram @regnbagsreggad

Stina och Fredrik, säsong 9

Stina Thunberg och Fredrik Lindberg var ett av de par från programmets senaste säsong som valde att fortsätta vara gifta.

De bor idag i Uppsala och väntar sitt första barn ihop – en nyhet som de avslöjade i ett gemensamt inlägg på Instagram för några månader sedan:

“Äntligen kan vi avslöja att ett litet frö har fått slagit rot och växer så det knakar. Om allt går som det ‘ska’ så välkomnar vi vår lille kring midsommar och drömmen om att bli mamma och pappa går i uppfyllelse”, står det i inlägget, som publicerades den första januari i år.

I återträffen säger Stina att hon hade hoppats på en “saga” likt de lyckade matchningar hon sett i tidigare säsonger:

“Men att våga tro att det skulle bli så bra gjorde jag nog inte”.

Foto: Instagram @stinalinnea_

Ida och Arvid, säsong 9

Även Ida Lindh och Arvid Stark – som blivit kända som “Carbonaraparet” tack vare en uppmärksammad diskussion i säsong 9 – valde att fortsätta sin resa tillsammans efter inspelningarna.

Paret bor idag i Solna och har dottern Rakel tillsammans. Relationen tycks gå som på räls, något som kan bero på att paret har ett så kallat parmöte varje vecka:

“Varje vecka kör jag och Arvid ett sånt här parmöte. Det är för att vi, som par i en relation, ska jobba med relationen som man arbetar med friskvård”, berättar Ida i återträffen. “På mötet checkar vi in på varandra hur veckan har varit, hur närmsta framtiden ska se ut, och på den känslomässiga biten i att vara i en relation.”

Foto: Instagram @starkare.familj

Sara och John, säsong 4

Sara och John Lannergren Wallén har hållit låg profil sedan de medverkade i programmet. I återträffen berättar de att de glädjande nog är tillsammans än idag, men att de har hunnit med att både ta en paus och återförenas sedan säsong fyra spelades in:

“Det som jag tyckte var så svårt var liksom, bröllopet, euforiskt, bröllopsresan, euforisk, allting bara så här, ‘Det finns inga fel, inga problem'”, berättar John. “Och så börjar någon form av vardag. Då tyckte jag att det var jättesvårt att erkänna att det också finns saker som är svåra, som inte är självklara. Och det hade jag jättesvårt att uttrycka i början.”

Idag bor paret på en gård utanför Uppsala tillsammans med sina två barn.

Maxine och Emil, säsong 6

Maxine Nordlindh och Emil Nygren träffades i programmets sjätte säsong. Idag bor de i Haninge tillsammans med dottern Nemi.

I återträffen berättar Emil att programmets parterapi har haft en positiv inverkan på relationen:

“Jag känner mig som en Superman i konflikter mot vad jag var förut”, säger han. “Jag var väldigt dålig förut och nu har jag verktyg.”

Foto: Instagram @maxinenordlindh

Miha och Niclas, säsong 5

Miha Alvesson och Niclas Gråberg bodde båda i Årsta, södra Stockholm, vid tiden för inspelningarna – men hade aldrig sprungit på varandra innan de gifte sig.

Relationen höll och 2022 välkomnade de sin dotter, Alma.

Foto: Instagram @mihaalvesson

Var kan jag titta på Gift vid första ögonkastet – Den stora återträffen?

Det första avsnittet av Gift vid första ögonkastet – Den stora återträffen finns på SVT Play. Avsnitt två kommer den 1 april.

Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!