Nöje

Gillar du att sova? Här är flygbolaget som nu lanserar liggplatser i ekonomiklass!

Visst kan det känns trångt när du sätter dig i ditt säte på flyget? För dig som alltid drömt om mer utrymme kommer nu härliga nyheter – flygbolaget Thomas Cook Airlines lanserar nämligen liggplatser i ekonomiklass för dig som flyger långt.

flygplanFoto: Unsplash

Att sova sittandes i ett flygplan under flera timmar är inte särskilt skönt – men snart kan du sova riktigt bekvämt under långflygningar. Thomas Cook Airlines är bolaget som gör det möjligt för passagerare över tolv år att boka en “Sleeper Seat” – perfekt för den som vill passa på att sova under resans gång. Sovplatsen består av en madrass med lakan och kudde som sträcker sig över tre säten längst bak i planet. Flygsätet är bara möjligt att boka på vissa långflygningar. När du känner dig redo för att vila eller sova ber du flygvärdinnan/flygvärden på plats att bädda upp åt dig.

Du sitter i flygstolen som vanligt under start och landning men får alltså en hel rad för dig själv som du sedan kan använda som sovplats. Thomas Cook skriver att flygpersonalen inte kommer att väcka dig – om det inte är så att planet ska ner för att landa. Redan från och med den 13 maj är det möjligt att boka sätet och priset startar på cirka 2450 kronor.

– Det är ett fantastiskt sätt att förnya din flygupplevelse och njuta av lite extra bekvämlighet när man flyger i ekonomiklass, säger Henry Sunley, kommersiell direktör på Thomas Cook Airlines, till Daily Mail.

Här hittar du mer information om “sleeper seat”.

Källa: Vagabond, Daily Mail

Läs också: Blir du lätt uttråkad på flyget? Här är 14 saker att göra som får tiden att flyga

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!