Nöje

Gina Dirawi om mordhoten: “Folk vill döda en för att man tar plats”

I dokumentären “Blott Sverige svenska komedienner har” berättar Gina Dirawi om mordhoten. När det var som värst hade hon fyra livvakter och fick inte lämna huset själv. “Folk vill döda en för att man tar plats”, säger Gina.

Foto: TT

Gina Dirawi har skaffat sig många titlar under sin karriär så som programledare, artist, låtskrivare, komiker och bloggare. När karriären gick rakt uppåt, blev hon folkkär, men samtidigt kom också extrema mordhot.

“Jag är en person som har lett stora nöjesprogram där man ska sjunga, dansa, presentera Kalle Anka. Det är väldigt ofarliga saker jag håller på med, men ändå har det gått så långt att jag har haft fyra bodyguards och inte fått lämna huset själv. Jag måste ha någon som kör mig till varje ställe. Folk vill döda en för att man tar plats”, berättar hon i dokumentären “Blott Sverige svenska komedienner har” som sänds på Svt-play.

Gina berättar att hon har fått ändra sin livsstil och att hennes frihet tagits ifrån henne. Men trots mordhoten som hon har fått tagit emot går hon upp på scen och jobbar som om ingenting hade hänt.

“Ändå går jag upp på scen igen och fortsätter skämta på. Det finns ingen annan väg. Om jag får en dotter en dag vill jag inte att hon lever i ett samhälle där hon är rädd för att vara sig själv. Att hon ska vara rädd för att ta plats.”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!