Nöje

Glass SM 2023 är avgjort – här hittar du Sveriges godaste glass

Sveriges absolut godaste glass hittar du på Gelaterian i Göteborg! Gelaterian är ett familjeföretag som drivs av Camilla Gustafson och hennes man Clas och dottern Maja.

Foto: Instagram @gelateriangoteborg

I slutet av mars gick Glass-SM 2023 av stapeln – en tävling som arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Varje år utser en jury av erfarna glassmästare och konditorer Sveriges bästa glassmästare och i år blev det Gelaterian Göteborg som tog hem det ärofyllda priset.

Juryns motivering

Vinnaren överraskade oss med nytänkande smaker som förflyttade oss till andra platser. Färskosten spelade verkligen huvudrollen i en välbalanserad krämig cheesecake-glass och pistageglassen hade helt rätt krämighet och sälta. Med tydliga och höga smaker i alla kategorier är Gelaterian i Göteborg årets värdiga Glassmästare.

Gelaterian är ett familjeföretag som drivs av Camilla Gustafson och hennes man Clas och dottern Maja. Maja är kockutbildad och det är hon som står och gör glass varje morgon i köket vid Grönsakstorget. Det var också hon som tävlade och vann i glass-SM.

Foto: Instagram @gelateriangoteborg

Öppnar ny butik

Gelaterian har funnits sedan 2017 vid Grönsakstorget i Göteborg. Lagom till påsk öppnade familjen ytterligare en butik inne i Stora Saluhallen.

– Vi funderade länge på om vi skulle öppna ett nytt ställe, men så fick vi en förfrågan om Stora Saluhallen och tänkte att det skulle vara en utmärkt idé, sa Camilla Gustafson till GP.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!