Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Glöm kanelbullen – världens godaste hallonbulle är fylld med färska bär

Den klassiska kanelbullen har fått en värdig motståndare när det kommer till världens godaste bulle, nämligen hallonbullen. Den mjuka och fluffiga hallonbullen fylld med färska hallon, toppad med söt glasyr står ”Kaja Baker” bakom och här bjuder bakbloggerskan på receptet (som vi inte kan få nog av just nu). 

Gillar du kanelbullar så måste du bara testa hallonbullen som är som gjord för en somrig picknick.

9-12 hallonbullar

25 g färsk jäst

500 – 600 g vetemjöl

60 g strösocker

2,5 dl mjölk

80 g mjukt smör

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

Fyllning:

225 g hallon samt strösocker till fyllningen

Glasyr:

4 dl florsocker

2 msk vatten

5 droppar citronsaft

Gör så här:

1. Smula upp jästen i en bunke

2. Värm mjölken tills den är fingervarm (ca 37 grader) och blanda med jästen.

3. Tillsätt alla ingredienser förutom smör.

4. Knåda degen för hand eller med köksmaskin på låg fart ca 8 – 10 minuter. Lägg sedan ner mjukt smör i bitar.

5. Fortsätt sedan att köra köksmaskinen på låg hastighet i ca 10-12 min till på låg hastighet.

6. Nu ska degen jäsas! Lägg över en kökshandduk och låt stå i ca 1 timme tills den har blivit dubbelt så stor.

7. Värm upp hallonen i kastrull och låt dem kokas i ca fem minuter. Låt sedan dem svalna.

8. Kavla ut degen till en stor rektangel. Bred sedan över hallonen och strö över strösocker.

9. Låt dem gärna jäsa ytterligare 10-15 minuter, så blir de extra fluffiga och goda.

10. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 12-15 minuter.

12. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft i en bunke.

Vispa med elvisp någon minut till en jämn glasyr.

Sockerglasyren är klar att använda på bullarna.

Obs, den stelnar relativt snabbt på ca 15 minuter

Recept: Kaja Baker 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!