Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Glutenfri pizza med avokadosalsa och tahinisås

Här kommer ett supergott recept på glutenfri pizza  med avokadosalsa och tahinisås. Perfekt helgmat!

Foto: Hanna Göransson/ Metro Mode

Pizzabotten

Till 2 medelstora pizzor eller en plåt behöver du:

1 1/2 dl teffmjöl, alt. bovetemjöl, quinoamjöl eller sesammjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl valfri mjölk
1 krm örtsalt

Tomatsås:
Rör ner finhackade  och urkärnade tomater, färsk oregano, tomatpuré, vitlök, citronsaft, salt, peppar och lite honung eller agave i en kastrull. Låt puttra under tiden som du förbereder pizzan, ju längre den står desto godare blir den. Ett tips är att ha ganska mycket tomatpuré just till den här pizzabotten, annars riskera botten att bli lite blöt. Ett exakt recept på tomatsås hittar du i min kokbok Friendly Food på sid. 94.

Toppingförslag:
Jag hade räkor, rödlök, champinjoner, aubergine, paprika, banan och curry. När pizzan var klar toppade jag den även med ruccola.

Avokadosalsa:
Grovhacka avokado och skär tunna strimlor av purjolök. Lägg det i en skål och häll på en skvätt äppelcidervinäger, några droppar olivolja samt lite salt & peppar. Smaka av och servera till pizzan.

Tahinisås:
Blanda tahini med lite vatten, fet kokosmjölk, en gnutta vitlök, citronsaft, lite agave samt salt och peppar. Smaka av och servera till pizzan.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Blanda alla torra ingredienser Vispa därefter ner mjölk och ägg till en krämig smet.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott ut smeten till två runda pizzor eller fyll hela plåten med smeten.
4. Grädda i mitten av ugnen i 10 min. Ta ut och lägg på tomatsås, banan, rödlök och jordnötter – eller annan valfri topping.
5. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 min.

Fri från:
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan nötter.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!