Nöje

Goda bakverk till påskfirandet

Våren står för dörren och påsken är bara ett stenkast bort. Nedan delar vi med oss av ett helt gäng härliga recept på bakverk till den stundande högtidens alla firanden!

Foto: Dansukker

Fräsch pannakotta och färgglada muffins är några möjliga bakverk att bjuda nära och kära på under påskens ledighet. Nedan har vi delat fyra härliga recept på färgglada bakverk som blir kronan på verket på årets påskbord!

Påskmuffins

Påskmuffins

Du behöver: 10-12 st.

100 g mandelmassa
150 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 krm salt
3 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker

Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1 dl Dansukker Florsocker
Gul hushållsfärg

Garnering
2 dl kokosflingor
Gul hushållsfärg
Godisbitar

Gör så här: 

Börja med garneringen genom att blanda gul färg med vatten och blanda med kokosflingor och rör om tills flingorna är gula. Låt torka utbrett på en bricka eller plåt.

Riv mandelmassan och blanda den med smör, Muscovadorörsocker och salt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret och rör sedan in i smeten. Häll upp i formar.

Grädda mitt i ugnen i knappt 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.

Blanda samman osten och florsockret och färga detta gult. Bred krämen uppe på muffinsen. Doppa dem därefter i kokosflingorna. Sätt godisbitar som ögon och näbb på muffinsen.

Foto & recept: Dansukker

Nästa bild
Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Vaniljpannacotta med limemarinerade bär

Du behöver: 

Pannacotta
4 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Marinerade bär
4 dl bär av valfri sort
skal och saft från 1 lime, vältvättad
½ dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Gör så här: 

Till pannacottan, blanda grädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i åtta små glas och ställ i kylskåp för att stelna.

Till marinerade bär, skölj och ansa bären, blanda dem med limeskal och saft, socker och vaniljsocker. Låt stå tills sockret löst upp sig och de ska läggas på pannacottan.

Foto & recept: Dansukker

Nästa bild
Mördegskakor till påsk

Mördegskakor till påsk

Du behöver: 

4 1/4 dl vetemjöl
50 g mald mandel
2 dl Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
150 g rumstempererat smör eller margarin

Fyllning
200 g choklad av hög kvalitet, vit eller ljus
50 g smör eller margarin

Garnering:
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin eller olja
2 msk vatten, saft eller juice

Gör så här: 

Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.

Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp.

Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.

Tips
Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Foto & recept: Dansukker

Nästa bild
Choklad- och hallonbollar

Choklad- och hallonbollar

Du behöver:  ca 40 st.

175 g rumstempererat smör
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk kakao
50 g finhackad mörk choklad
7 dl havregryn
1 msk cognac eller äppeljuice
2 msk frystorkade hallon, krossade

Garnering:
100 g smält mörk choklad
krossade frystorkade hallon

Gör så här: 

Rör smör och socker smidigt. Blanda ner kakao, choklad, havregryn och cognac/äppeljuice. Vänd sist ner de frystorkade hallonen.

Forma bollar, doppa dem i smält choklad, lägg på bakplåtspapper och garnera gärna med några frystorkade hallon.

Foto & recept: Dansukker

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!