Nöje

Google hedrar Avicii i samband med hans födelsedag – med en specialframtagen Doodle

Google hedrade den världsberömda och bortgångne Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, med en specialframtagen Doodle i onsdags. Samma dag då producenten, låtskrivare och DJ:n skulle fyllt 32 år.

Foto: Google

Tim Berglings Doodle är utformad som en video, och kunde i onsdags ses på Googles startsida i 46 länder runtom i världen, bland annat i USA, Indien och Brasilien – samt i Sverige. “Doodlen är fantastisk. Både jag och min familj känner oss hedrade och Tim hade varit väldigt stolt och älskat den. Den är en vänlig och varm berättelse om en ung man som uppfyller sin dröm om att bli DJ, som samtidigt säger oss att livets gång inte alltid är enkel trots berömmelse och framgång”, säger Klas Bergling, pappa till Tim Bergling i en kommentar.

Video baserad på Tims liv

En Doodle är en tillfällig ändring av sökmotorns logotyp på startsidan och ett sätt för Google att uppmärksamma människor, prestationer och händelser som gjort ett stort avtryck på världen. I videon följer vi Tim Berglings liv med hiten “Wake me up” i bakgrunden. Tim Bergling tog sitt liv våren 2018, när han var 28 år gammal. För att hylla hans liv och musik har Doodle-konstnären Alyssa Winans skapat en video baserad på låten “Wake me up” med skissade scener ur Tims liv.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!