Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Gör succé på bröllopet – så håller du ett tal som brudparet aldrig kommer glömma

Att hålla ett bröllopstal kan kännas skrämmande, speciellt om du inte är van vid att prata framför folk. Därför kan det vara skönt att få lite hjälp på traven, för vem vill inte hålla ett tal som gästerna och brudparet kommer älska? Här har vi några tips som hjälper dig att göra succé.

brollop-tal-brollopstal-brudskal-brudtal-halla-tal-tips-1

Foto: Unsplash/Pexels

Är du bjuden på ett bröllop och bestämt dig för att hålla tal? Börjar du få panik? Ta det lugnt, vi hjälper dig att skriva tidernas bästa tal!

1. Håll det kort

Ett av de vanligaste tipsen är att inte hålla ett för långt tal. Vi har alla, med stor sannolikhet, varit på en fest där någon hållit ett tal som VÄGRAR ta slut. Det håller på i evigheter och det finns ingen som orkar lyssna på ett långt tal. Håll det inte längre än fem minuter, då orkar alla hålla koncentrationen uppe och det hinner inte bli tråkigt.

2. Var dig själv

Tänk på att du håller ditt tal framför vänner och familj, du känner förmodligen de flesta i rummet och framförallt brudparet. Därför behöver du inte låta som att du håller ett tal på en stor konferens eller ett föredrag. Låt din personlighet lysa igenom.

3. Rikta talet till både bruden och brudgummen

Även fast du bara känner den ena i paret, glöm inte att nämna båda i talet. Du är där för att fira deras kärlek och dem som par. Därför ska du prata till dem som par. Självklart kan du fokusera lite mer på den ena, men nämn båda två i talet.

4. Var personlig men inte för intern

Målet med talet är kanske att få brudparet att skratta, men det är blir ännu roligare om alla gäster skrattar. Var personlig i ditt tal och ta upp någonting som många kan relatera till, ett internt tal mellan två bästa vänner kan bli rätt tråkigt för utomstående att lyssna på.

5. Bestäm vad du vill lämna för minne

Innan du börjar skriva ditt tal bestäm dig för vad du vill förmedla för känsla. Vill du att gästerna ska gråta när du är klar, eller vill du att de ska skratta så de börjar gråta?

6. Gör någonting helt annat

Är tal inte din grej? Gör då någonting helt annat! Du kanske kan sjunga en sång. Kan du inte sjunga? Skriv om en sång med en roligare och personlig text. Det kommer bli uppskattat och någonting de kommer att minnas. Kanske spela upp en sketch, ja det är fantasin som sätter gränserna.

Behöver du inspiration? Här är fyra succétal du kan inspireras av. Ska du dessutom vara toasmaster? Här hittar du 6 tips som gör festen oförglömlig.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!