Nöje

Gratis SL-kort till alla ungdomar i sommar

För att få tillbaka resenärer i alla åldrar har SL presenterat flera nysatsningar som en del av ett återstartspaket för kollektivtrafiken. I sommar ska 160 000 skolungdomar lockas tillbaka genom att erbjudas kostnadsfria sommarlovskort.

Foto: SL

Som del i återstartspaketet riktar nu SL en särskild satsning mot unga för att få dessa att återvända till kollektivtrafiken efter pandemin. I sommar ska ungdomarna lockas tillbaka, erbjudandet gäller de som är födda mellan 2004 och 2010. Förslaget att erbjuda sommarlovsbiljett kan jämföras med de prova-på-kampanjer som skett vid ett antal tillfällen de senaste åren vilka ha visat på gynnsamma effekter kopplat till ökat resande och långsiktigt trogna resenärer.

Distribueras via post

SL-Accesskorten med biljett kommer att distribueras via post till urvalet av personer inför sommarlovet. Enligt information från Stockholms stads hemsida börjar sommarlovet 2022 för grundskoleelever den 10 juni och slutar den 18 augusti. För gymnasieelever börjar sommarlovet någon gång mellan 3-17 juni och slutar någon gång mellan 15-25 augusti. Respektive kommun och skola beslutar om läsårets början och slut.

Andra nysatsningar hos SL

Andra nysatsningar som syftar till att öka efterfrågan på kollektivtrafiken är bland annat en ny flexibel biljettyp för att förenkla resandet under varierande restider och förändrade resmönster. SL har även introducerat ett nytt betalsystem där betalkort fungerar som SL-kort och även möjliggjort periodkort i smartphones för att digitalisera biljettsystemet.

Foto: SL

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!