Nöje

Greta Thunberg dissar Andrew Tate i viral tweet

Under onsdagen försökte influencern Andrew Tate provocera Greta Thunberg genom att berätta hur många bilar han äger. Nu har klimataktivistens svar blivit viralt.

Foto: Instagram @gretathunberg/Twitter ©andrewtate

2,7 miljoner. Så många gilla-markeringar har Greta Thunbergs tweet riktad till influencern Andrew Tate fått sedan inlägget publicerades under onsdagen den 28 december. Inlägget är ett svar på en tweet där Tate till synes försöker provocera klimataktivisten genom att berätta att han äger 33 bilar, däribland en Bugatti och två Ferrari:

“Det här är bara början. Ange din e-postadress så kan jag skicka en komplett lista över min samling bilar och deras respektive enorma utsläpp”, avslutar Tate inlägget, där han har taggat Thunberg.

Greta Thunbergs uppmärksammade svar lyder:

“Hej, snälla upplys mig. Mejla mig på [email protected]”.

Har stängs av från ett flertal plattformar

Tate är en före detta kickboxare vars videor har fått stor spridning på sociala medier. Hans åsikter har kallats för “extremt kvinnohat” – bland annat har han sagt att kvinnor bör “ta en del av ansvaret” för att ha blivit våldtagna.

Tate har dessutom publicerat rasistiska och homofobiska inlägg på Twitter, en plattform som han var avstängd från fram till Elon Musks övertagande i oktober. Han är i dagsläget avstängd från Facebook, Instagram och Tiktok.

Källa: The Guardian

Foto: Instagram @gretathunberg/Twitter ©andrewtate

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!