Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Greta Thunberg hyllas av Leonardo DiCaprio: “Väldigt häftigt att få gehör”

Greta Thunberg är miljöaktivist och har nyligen utsetts till en av världens mest inflytelserika tonåringar av Time. Nu uppmärksammas hon av stora namn som Leonardo DiCaprio. 

greta-thunberg-leonardo-dicaprioFoto:W. JÅMA NAINA HELEN / Aftonbladet / IBL Bildbyrå , Getty images

15-åriga Greta Thunberg är en riktig miljökämpe som genom sin skolstrejk med syfte att uppmärksamma klimatfrågor inte bara gjort avtryck i Sverige, utan också runt om i världen. Nu har Time släppt sin årliga lista över de 25 tonåringarna som haft mest inflytande under året som gått.

– Det är ofattbart, det går inte riktigt att förstå. Det känns som att man photoshoppat in mitt namn i de här artiklarna. Men det känns också bra att det är en klimatmänniska på den listan, säger Greta Thunberg till Aftonbladet.

Greta Thunberg har tidigare hyllats av Arnold Schwarzenegger och nu har även en av Hollywoods största skådespelare, miljöaktivisten Leonardo DiCaprio, valt att uppmärksamma hennes kamp. I sina sociala medier har han nämligen delat med sig av en artikel som handlar om Greta Thunberg.

– Det är väldigt häftigt att man får gehör från såna personer som har så stort inflytande. Det är också bra att han tar ställning, säger Greta Thunberg till Aftonbladet och tillägger att hon tycker att det är bra att han vågar ta upp klimatfrågan.

 

Så här såg det ut när Metro träffade Greta under hennes skolstrejk för klimatet:

Källa: Aftonbladet 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!