Nöje

Greta Thunberg i tårar under EU-tal: “Att göra ert bästa räcker inte”

När Greta Thunberg höll tal inför EU-parlamentets miljö- och hälsoutskott i Strasbourg hade hon svårt att hålla tillbaka tårarna. “Jag ber er, vakna och förändra det som måste förändras”, sa hon till åhörarna.

greta-thunbergFoto: Instagram/@gretathunberg‚ TT

Klimataktivisten Greta Thunberg har blivit ett stort namn som hyllas världen över. Greta var inbjuden av EU-parlamentets miljö- och hälsoutskott i Strasbourg efter att ha blivit stoppad från att hålla sitt tal i plenum, vilket var något Greta valde att lyfta under sitt tal.

– Jag har hört att vissa partier inte vill ha mig här idag, de är desperata och vill inte prata om klimatkatastrofer.

Greta var på plats i parlamentet för att prata om klimathotet. Och när hon räknade upp olika saker som påverkas av den global uppvärmningen, så som att djur dör ut och hav förorenas, hade hon svårt att hålla tårarna tillbaka. Sedan avslutade hon talet med ett starkt och tydligt budskap som möttes av stående ovationer.

– Jag ber er, vakna och förändra det som måste förändras. Att göra ert bästa räcker inte. Det är okej om ni inte vill lyssna på mig, jag är bara en 16-åring från Sverige, men ni kan inte ignorera forskare och alla miljoner ungdomar som skolstrejkar för en bättre framtid. Jag ber er, misslyckas inte med detta.

Källa: Aftonbladet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!