Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Greta Thunberg – omslaget på The Guardian väcker reaktioner

I en intervju med brittiska The Guardian har Greta Thunberg även valt att visa upp en ny sida av sig själv – och bilderna har väckt starka reaktioner.

Foto: Instagram @gretathunberg

I The Guardians nya lördagsbilaga berättar Greta Thunberg om hur hon flyttat hemifrån och till en egen lägenhet i Stockholm. På frågan om hur hon spenderar sina dagar berättar klimataktivisten att hon har flera hobbies. “Jag lyssnar på musik och podcaster. Men jag gör andra saker också, jag broderar”, svarar hon bland annat. Även pussel och att spendera tid med de två hundarna och vänner är ett stort intresse.

Daglig kontakt med andra klimataktivister

Greta berättar även att hon dagligen har kontakt med andra klimataktivister över Zoom. Hon berättar att de tittar på film tillsammans och bombarderar varandra med meddelanden. Däremot är hon inte speciellt intresserad av typiska “tonårsgrejer”. Hon känner inget sug efter att festa eller dricka alkohol. “Jag uppskattar mycket mer att skapa grejer och att vara en nörd” säger hon i intervjun.

Illustrerar en viktig fråga

Greta pryder även omslaget till lördagsbilagan och bilderna blir ett starkt ställningstagande. Med svart olja som rinner ner för ansiktet lyckas de illustrera en stor fråga för klimataktivismen. Greta har själv postat bilderna på Instagram där de har lett till starka reaktioner. Hennes följare är imponerade av bilderna och hon får mycket medhåll för sina ord i intervjun. Spana in bilderna nedan!

Elle

Foto: Instagram @theguardian

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!