Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Grillad solrosblomma – allt du behöver veta om TikToks senaste trend

Det finns som bekant en hel del trender att haka på när det kommer till TikTok. Det senaste är grillad solrosblomma, vi berättar allt du behöver veta!

Foto: Unsplash/Instagram @bakercreekseeds

Plocka av bladen, dränk i olivolja, salta och krydda och släng den på grillen, solrosblomman är det nya måstet för grillkvällen!

Ursprung i Polen

Den grillade solrosblomman verkar ha sitt ursprung i Polen där kocken Tomasz Skowronski växte upp. Kocken, som arbetar på restaurangen Apteka i Pittsburgh, berättar på sociala medier om hur det var vanligt att se folk äta grillad solrosblomma som tilltugg till en öl och liknande. Han började servera det på sin amerikanska restaurang 2018.

Viktigt att skörda vid rätt tidpunkt

För att solrosblomman ska bli så god som möjligt och för att dess frön inte ska vara för hårda är det viktigt att skörda blomman vid precis rätt tidpunkt. Tomasz Skowronskis klipp om maträtten blev snabbt viralt och har den sista tiden trendat på TikTok.

När solrosen tillagas på detta sätt och skördas vid rätt tillfälle blir dess frön både krispiga och mjuka, vilket resulterar till att de “poppar” i munnen enligt Brian Brigantti från Redleaf Farm. Enligt honom påminner konsistensen om majs och smaken mer om kronärtskocka kombinerat med aubergine.

@redleafranch

#Grilled #Sunflower #ASMR – Short Version🌻👄🌻 #gardentok #cooktok #yum #vegetarian #trending #growyourfood

♬ original sound – Redleaf Ranch

Klicka här för fler TikTok-trender!

Källa: Delish

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!