Nöje

Guide till en lyckad cykelsemester

Det senaste året har cykeln verkligen fått sig ett uppsving. När många jobbar hemifrån och vi inte längre behöver lägga timmar på att pendla har vi tid att återupptäcka glädjen med att cykla. Det är ett kostnadseffektivt färdmedel som både är bra för hälsan och miljön. Ofta går det till och med snabbare än att använda andra färdmedel!

Världen börjar så smått öppna upp igen och enligt Booking.coms senaste undersökning vill nästan hälften av de svenska resenärerna (44%)* uppleva mer av landsbygden på platser där det inte är så många turister. Mer än hälften (52%)* planerar att undvika kollektivtrafiken på nästa resa och lika många tänker undvika åka till de vanliga turistmålen.

En cykelsemester är perfekt för resenärer som letar efter nya upplevelser. Det är ett bra sätt att hålla avstånd ute i det fria samtidigt som du har tillgång till en värld av upplevelser. Nu till sommaren har Booking.com därför satt ihop en lista med de bästa tipsen för en inspirerande cykelsemester, när det är säkert att resa igen.

Det finns inget rätt eller fel när det gäller cykelsemestrar. De flesta vet vad som passar dem, deras sällskap, deras budget och deras nivå. Men enligt Booking.com finns det tre grundläggande inställningar till en cykelsemester:

Trampa för fullt. För entusiasten som gillar att resa lätt börjar semestern så snart du klivit på cykeln. Du kan visserligen behöva avverka några kilometer innan du når de riktigt fina cykelvägarna, men det kan ändå vara det perfekta alternativet för resenärer som vill uppleva en destination på endast två hjul. Besök exempelvis Hebridean Way, Skottland – läs mer nedan.

Utforska nya platser på två hjul. Många av oss vill använda vår nyfunna cykelglädje på ett mer avslappnat sätt. Vi kan ta flyget, tåget eller bilen till vårt resmål, hyra cyklarna när vi är på plats och utforska omgivningarna i vår egen takt. Om du är orolig för branta backar och träningsvärk kan du alltid välja en elcykel. Besök exempelvis Mallorca, Spanien – läs mer nedan.

Kombinera bil och cykel. Med takräcken kan du ta med dig cykeln på bilsemestern. Oavsett om du hyr bilen, takräckena och/eller cykeln kan du få ut mer av din road trip om cykeln är med. När du kommer till ett område som är lättare att utforska på två hjul kan du bara parkera, kliva ut ur bilen, hoppa upp på cykeln och ge dig ut i naturen. Besök exempelvis Västkusten, USA – läs mer nedan.

En trend som är här för att stanna
Cykeln kommer även i fortsättningen att vara populär. Genom att cykla kan du komma i form och förbättra konditionen samtidigt som du ser landsbygden susa förbi. Det är ett unikt sätt att uppleva världen på nära håll och knyta band med både nya och gamla vänner. Att cykla är dessutom ett utmärkt exempel på de “enklare upplevelser” som 57 %* av svenskarna säger att de ser fram emot att prova på sin nästa resa.

Yttre Hebriderna, Skottland

Yttre Hebriderna, Skottland

Den legendariska cykelleden Hebridean Way är 300 kilometer lång och korsar 10 öar. Det är en rutt för erfarna cyklister med starka ben som vill ha en utmaning. Cykelleden är väl utmärkt, hela vägen från ön Vatersay till fyren Butt of Lewis i norr. Vill man ta sig an denna rutt ska man förbereda sig väl. Cykelleden är inte för nybörjare och det finns inte många affärer eller hjälp att få för cyklister i nöd.

De som reser långväga kan börja resan med att landa på Barra flygplats, världens enda tidvattenflygplats.Inget väcker ens inre äventyrare som att campa i det fria, vilket är lagligt i Skottland. Om du vill kan du också vila benen en dag eller två i en husbil från Hebridean Campers.

Nästa bild
Mallorca, Spanien

Mallorca, Spanien

Mallorca är känt för sitt cykelvänliga klimat och är ett populärt resmål bland cykelentusiaster som älskar de jämna vägarna, hänsynsfulla bilisterna och ljumma temperaturerna. Mallorca är den största ön i Balearerna. Här finns en bra blandning av platta vägar och backar, böljande kullar och vackra kustvägar. Hela ön är anpassad för cyklister och det är smidigt att både hyra cykel och tillbehör. Dessutom är närmaste cykelverkstad aldrig långt borta om olyckan skulle vara framme.

Familjer, par, nybörjare, entusiaster – ön är perfekt för nästan alla på två hjul, särskilt de som vill resa lätt och hyra allt på plats när de har landat.

Pollença ligger det eleganta och avkopplande Son Brull Hotel & Spa. Det är en perfekt plats att vila benen efter en dag på Mallorcas cykelleder, som ön har lagt mycket tid och pengar på att utveckla.

Nästa bild
Västkusten, USA

Västkusten, USA

Vägen längs med USA:s västkust är som gjord för en kombinerad bil- och cykelsemester. Erfarna cyklister kanske kan trampa hela vägen, men de flesta hyr nog hellre en bil och tar med sig cyklarna. Rutten startar i Vancouver i Kanada och korsar tre amerikanska delstater på sina 2 975 kilometer. Slutmålet är Tijuana i Mexiko, där man kan avsluta turen med en burrito och lite tequila.

Inte långt söder om Kanada ligger Whispering Pines Retreat, där resenärerna kan göra upp planer och cykla en träningsrunda eller två i de närliggande nationalparkerna.

Det är värt att ta sin tid på den här rutten med vacker utsikt över kusten, Redwood nationalpark, pittoreska små städer och ett rikt djurliv. Några höjdpunkter längs vägen är Oregons kust, San Juan Islands och den ikoniska Golden Gate-bron, som har cykelbana.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!