Nöje

Guiden till hur du tar de perfekta Instagram-bilderna under semestern

Under semestertider blir det extra tydligt vad vi använder våra Instagram-konton till: skryt såklart! Vi vill alla visa upp magiska vyer, klarblåa vatten och middagar som får munnen att vattnas. Det är åtminstone precis vad vi vill ha i våra kanaler, vi gissar att du vill detsamma. Därför kommer här den ultimata guiden till hur du får ett perfekt flöde under din semester!
 
1. Förbered!
Om du planerar att fota något i närheten av en turistattraktion under din resa – gör det då inte under rusningstrafik. Gå dit tidigt på morgonen innan alla turister i knähöga strumpor och sandaler kommer dit och trängs med dig. Du kommer garanterat få en bättre bild i det mjuka morgonljuset.
 

Bonjour Paris ❥ Blue skies today, follow us as we take over 'Airbnb' snapchat ? @airbnb

Ett foto publicerat av LAUREN BULLEN (@gypsea_lust)

 
2. Hitta det rätta ljuset
Flytta dig runt det du vill fota och hitta den vinkel som ger ett mest fördelaktigt ljus. Ibland kanske du vill ha en bild i motljus med starka kontraster medan ett porträtt passar bättre när ljuset slår mot ansiktet eller varför inte i lite skugga där de skarpa skuggorna från solen inte blir ett problem. Prova dig fram!
 

 
3. Apparna är A & O
Filter är din vän. Ja, det är sant! Lägg på skärpa, solljus, linsblänk eller kontraster, det kan förvandla en riktigt platt bild till ett drömmigt vykort. Öva öva öva och hitta din uttrycksform. Tips på grymma redigerings-appar är VSCO, Afterlight och Snapseed.
 

 
4. “Rama in” dina bilder
När du ska ta en bild på en person, en sak eller ett monument låt då omgivningarna få vara med. Låt himlen synas i bild som en inramning av det du fotar, eller varför inte grönskan, havet eller arkitektur? Det kommer att ge mer känsla till dina bilder.
 

Arriving to Ravello in style ??? @BentleyMotors #BeExtraordinary Outfit details on the link in my bio

Ett foto publicerat av Natasha Oakley (@tashoakley)

 
5. Lev lite!
De allra bästa bilderna blir oftast dem som är oplanerade och spontana. Så ha mobilen nära till hands och knäpp fler bilder än just de där uppenbara som vi redan ser så ofta i våra flöden.
 

Out on African Safari – finding all my favourite animals. ✨??? @MagicalKenya #WhyILoveKenya @afsafco #africasafarico

Ett foto publicerat av Emilie Ristevski (@helloemilie)

 
6. Variera
Lägg inte bara upp samma typ av bilder hela tiden. Folk tröttnar på att se 100 matbilder, selfies eller solnedgångar i rad! Blanda! Försök få till en mix av närbilder, vyer, människor, miljöer och händelser. Det kommer få ditt konto att kännas levande och spännande!

 
7. Inspireras
Det sjunde och sista rådet är att följa konton som lägger upp mycket inspirerande bilder från resor och annorlunda miljöer. På sås vis håller du dig ständigt inspirerad och uppdaterad och kan få idéer på fina bildkompositioner och vinkar utan att ens vara medveten om att du tänker på det. Börja med att följa alla konton ovan – de är alla riktiga proffs!
 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!