Nöje

Guldbaggegalan 2022 – här är kändisarna som är prisutdelarna

På måndag är det dags för årets upplaga av Guldbaggegalan. Bland prisutdelarna återfinns kända namn som Molly Sandén, Evin Ahmad och Alexander Abdallah.

Foto: Janne Danielsson/SVT

Den 24:e januari går Sveriges mest prestigefyllda filmpris Guldbaggegalan av stapeln. Programledare i år är Gina Dirawi och prisutdelare är välkända kulturpersonligheter som Molly Sandén, skådespelaren Ardalan Esmaili, modeskaparen och kostymören Camilla Thulin, samt Alexander Abdallah och Evin Ahmad från succéserien “Snabba Cash”.

De är favorittippade

Andra som kommer dela ut priser är skådespelaren och manusförfattaren Amy Deasismont, Aliette Opheim som slog igenom i “Sandor/slash/Ida”, skådespelaren, manusfattaren och producenten Dragomir Mrsic, sångerskan och låtskrivaren Miriam Bryant samt skådespelaren Mustafa al-Mashadani.

På galan kommer det dessutom bjudas på uppträdanden av Laleh, Mapei samt Kristin Amparo, tillsammans med Sylve.

Vinnare kommer utses i nitton kategorier, däribland bästa film, bästa regi och bästa manliga respektive kvinnliga huvudroll. Två av de filmer som har goda chanser att ta hem en bagge är ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” och ”Clara Sola”, som har hela åtta nomineringar vardera.

Guldbaggegalan direktsänds från Cirkus i Stockholm måndag 24 januari kl 20.00 i SVT1. 

Foto: Janne Danielsson/SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!