Nöje

Hailey Bieber drabbad av äggstockscysta “stor som ett äpple”

Efter ett svårt år berättar Hailey Bieber att hon nu har drabbats av en smärtsam äggstockscysta. “Jag har haft cystor på äggstockarna några gånger och det är aldrig kul”, skriver hon på Instagram.

Foto: Instagram @haileybieber

Under måndagen delade Hailey Bieber med sig av ett hälsoproblem i sin story på Instagram: hon har drabbats av en äggstockscysta. I en selfie där modellen håller upp sin tröja för att visa sin lätt utbuktande mage har hon skrivit:

“Jag har en äggstockscysta stor som ett äpple. Jag har inte endometrios eller PCOS men jag har haft cystor på äggstockarna några gånger och det är aldrig kul.”

Hailey, som på bilden skämtsamt påpekar att den lätta utbuktningen inte är en bebis, berättar även om sina symtom:

“Det är smärtsamt och gör mig illamående och svullen, ger mig kramper och gör mig känslosam.”

Drabbades av blodpropp i hjärnan

Äggstockscystan är inte det första hälsoproblemet som Hailey har drabbats av i år. I mars fick hon en blodpropp i hjärnan, något som sannolikt berodde på tre bidragande faktorer: en lång tur- och returresa till Paris, att hon under denna tid höll på att återhämta sig från Covid-19, och att hon nyligen hade börjat använda p-piller.

Efter händelsen gav Hailey ett varningens ord till sina fans:

“Om du lider av kraftig migrän och planerar att använda p-piller, var noga med att berätta detta för din doktor, för stroke är en potentiell bieffekt.”

Även Haileys make, Justin Bieber, har haft hälsorelaterade problem i år. I juni drabbades han av Ramsay Hunts syndrom, en virusrelaterad sjukdom som förlamade delar av hans ansikte.

Vad är äggstockscystor?

Äggstockscystor är vätskefyllda blåsor som i de flesta fall är en del av ägglossningen. Cystorna försvinner vanligtvis av sig själva och kräver oftast ingen behandling. Att äggstockscystor beror på cancer är ovanligt och förekommer sällan före klimakteriet.

Symtom på äggstockscystor kan vara magont, en känsla av ett tryck eller en tyngd i magen, att man behöver kissa oftare, smärta djupt inne i magen vid samlag eller att man känner en knöl i nedre delen av magen.

Om du tror att du har cystor på äggstockarna ska du kontakta en vårdcentral eller gynmottagning – läs mer på Vårdguidens hemsida!

Källa: Vårdguiden

Källa: Self

Foto: Instagram @haileybieber

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!