Nöje

Hälften av svenskarna njuter extra på solsemestern – om vädret hemma är dåligt

Känns det bättre om det spöregnar hemma när du ligger i solstolen på semestern? Det tycker nämligen nästan hälften av svenskarna enligt en ny undersökning!

Foto: Unsplash

Det är resebyrån Ving som har gjort en undersökning för att ta reda på frågan vi alla undrar över – blir vi mer tillfredsställda om vädret hemma är dåligt när vi är på semester? Enligt de tillfrågande resenärerna från Danmark, Finland, Sverige, Norge och Tyskland stämmer det delvis. I Norge var det hälften som menande att de fick en förhöjd semesterkänsla om vädret var dåligt. Även i Sverige var det 39 procent som inte ville att det skulle vara solsken och vackert väder när de skulle på solsemester. Tre av tio svenskar skickade också härliga semesterbilder till nära och kära i hopp att vädret skulle göra dem avundsjuka.

– Resultatet i vår undersökning bekräftade att inte bara vädret hemma spelar en viktig roll för semesterfirare, det påverkar också hur vi betygsätter vår utlandssemester, berättar Anna Hagberg, informationschef på Ving.

Vi måste erkänna – det känns extra bra att njuta av solen när det är dåligt väder hemma, håller ni inte med?

Källa: SvD PerfectGuide

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!